
Recruitmentorganisaties weten al lang dat een goede database van onschatbare waarde is. Niets nieuws dus. Maar nieuwe technologieën bieden volop mogelijkheden om meer met je data te doen. Om sneller een betere match te maken, of om te voorspellen welke kandidaat snel te plaatsen is of het langst in dienst zal blijven. Bovendien kun je je data steeds makkelijker verrijken met externe data, bijvoorbeeld van social media.Binnen de recruitment branche werk je met verschillende systemen waaruit data vergaard wordt. Denk aan een CRM systeem, recruitmentsysteem, verloningsysteem, belsysteem, job boards, social media, cloud etc. Al deze data verzamelen, combineren en analyseren kost veel tijd en geld. Business intelligence is hier dé oplossing voor.
Business Intelligence combineert de data uit verschillende systemen in dynamische dashboards. Binnen de business intelligence applicatie, kan gefilterd worden door selecties te maken. Dit kan op verschillende niveaus zoals: tijdsniveau, organisatieniveau, klantniveau, medewerkerniveau en kandidatenniveau. Hierdoor kunnen snel en eenvoudig diepgaande analyses uitgevoerd worden.
Ik neem je mee door een greep van dashboards die 2Foqus heeft ontwikkeld. In onderstaande dashboards is gebruik gemaakt van data uit Carerix (recruitmentsysteem) en Easyflex (verloningsysteem).
In dit dashboard is op één centraal punt een overzicht van het aantal werkende per klant. Hier kunnen analyses uitgevoerd worden op de verschillende niveaus zoals: aantal werkende per klant, gerealiseerde omzet en marge per klant of een trendanalyse. Vanuit deze analyse kan bepaald worden welke klanten meer aandacht nodig hebben en wanneer in het jaar die aandacht nodig is. Ook kan bijgestuurd worden op de gerealiseerde omzet en marge per klant.
De kwaliteit van je dienstverlening wil je waarborgen. Recruitmentorganisaties kunnen analyseren, waar in het traject van sollicitatie tot plaatsing, de kwaliteit verbeterd kan worden. Dit kan aan de hand van de conversies in kaart brengen tussen iedere stap in het proces.
In het kwaliteit dashboard kunnen de conversies van sollicitatie tot aan plaatsing geanalyseerd worden van business unit niveau tot recruiter niveau. Door dit te analyseren wordt duidelijk of de kwaliteit van sollicitaties, profielen en/of voorstellen aan de verwachtingen voldoen. Hier kan dan op geanticipeerd worden om de kwaliteit te waarborgen en conversies te verbeteren.
Recruitmentorganisaties willen graag inzicht verkrijgen in welke profielen of vacatures het meest rendabel zijn. Door dit te analyseren kan focus gelegd worden op profielen of vacatures die snel tot plaatsingen leiden. In onderstaande dashboard wordt inzichtelijk welke verhoudingen er zijn tussen intake per profiel tot plaatsing per profiel, zodat er snel inzicht is waar men focus op moet leggen.
De recruitmentorganisatie heeft een geheel eigen rol in het arbeidsproces. Zo ook bij de gezondheid en ziekte van een flexwerker. Door de gevolgen van veranderende wet- en regelgeving staat het belang van persoonlijke aandacht voor de gezondheid en ziekte van een flexwerker meer dan ooit centraal. Ziekmeldingen kunnen verschillende oorzaken hebben zoals: werkzaamheden en werkdruk. Door het aantal ziekmeldingen in kaart te brengen, kan tijdig gereageerd worden. Dit helpt recruitmentorganisaties met het verbeteren van de relatie met de flexwerker maar ook met de klant.
Business intelligence maakt het eenvoudig voor recruitmentorganisaties om analyses uit te voeren op het gebied van kwaliteit en efficiëntie. Er kunnen analyses gedaan worden die voorheen moeilijk of helemaal niet mogelijk waren. Dit zal de organisatie nieuwe inzichten leveren wat ten goede is van de dienstverlening en het succes van de organisatie.
Wil jij weten wat business intelligence kan betekenen voor jouw organisatie? Of wil je graag alle functionaliteiten van dit dashboard ervaren in een live demo? Neem dan contact op met Mike Rutters via