Flex branche


Als er één branche is waar er altijd druk is, is het de flex-branche wel. In de hoogconjunctuur is het een uitdaging om kandidaten te vinden en in economisch mindere tijden is het uiteraard lastig om de klanten te vinden. Het is daarom van groot belang om flexibel te zijn.

De branche kenmerkt zich door een hoge snelheid van handelen en de marges zijn dun. Om flexibel te blijven en snel te kunnen schakelen is het van essentieel belang om informatie op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar te hebben.

Jarenlange ervaring


2Foqus heeft de laatste jaren veel flex-organisatie geholpen met het ontsluiten van haar data. Data uit verschillende systemen zoals Applicant Tracking Systemen (ATS), CRM systemen, verloningssystemen en ERP systemen worden omgezet in duidelijke stuurinformatie.

2Foqus verschaft organisaties binnen de flex-branche onder andere de volgende inzichten:

  • Omzet & (bruto) marge
  • Benchmark van vestigingen/labels/klanten
  • Conversie ratio's (vacatures, gesprekken, plaatsingen)
  • Sourcing inzichten

Case: Actief Werkt

“Met Qlik Sense zijn onze marges verbeterd – cruciaal in een branche waar marges continu enorm onder druk staan.”

Marcel Passier Stok, Business Controller

Lees de hele case

Samenwerking in de flexbranche


2Foqus heeft in samenwerking met Easyflex een dataplatform ontwikkeld. Dit platform draait in de cloud (Microsoft Azure). Door gebruik te maken van dit dataplatform heb je binnen een dag toegang tot alle Easyflex data en kan je gebruik maken van onze standaard dashboards en overzichten. Deze zijn zowel in Power BI als in Qlik Sense beschikbaar.

Met regelmaat overleggen Easyflex en 2Foqus over nieuwe ontwikkelingen die van belang zouden kunnen zijn voor toekomstige updates en/of additionele rapportages.

Over Easyflex


Easyflex biedt een compleet assortiment aan software dat de belangrijkste processen in flex organisatie ondersteunt. Dat vertaalt zich in betrouwbare, stabiele en gebruiksvriendelijke software waar je op kunt vertrouwen. Naast een toegankelijke frontoffice én backoffice beschikt Easyflex over nog meer, namelijk: een eigen documentmanagementsysteem, planning, eigen app, digitaal signeren, slimme datavisualisatie én de beste service in de flexbranche. De software van Easyflex wordt onder andere gebruikt door: Uitzendbureaus, Arbeidsmigranten bemiddelaars en Payroll bedrijven.

Meer over Easyflex

Gerelateerde oplossingen


Zorg

Wij helpen zorginstellingen bij het verkrijgen van benodigde inzichten ter ondersteuning van de operatie, het maken van de juiste keuzes en het voorzien in de informatiebehoefte van in- en externe belanghebbenden.

Transport

Wij helpen logistiek dienstverleners om efficiënter te werken op basis van hun eigen data. Het goed inrichten van logistieke ICT én gegevens helder en overzichtelijk weergeven met behulp van een Business Intelligence laag, heeft al bij veel bedrijven de ogen geopend.

TOPdesk

Wij helpen klanten van TOPdesk die tegen de grenzen aanlopen van de standaard rapportage functionaliteit die TopDesk standaard biedt. Middels de door TOPdesk aangeboden Odata-feed wordt het door ons ontwikkelde TOPdesk datamodel geladen en kan er middels het hierop aangesloten TOPdesk Reportpack direct gebruik worden gemaakt van de meest gevraagde service management rapportages.