In Data Control komenmet behulp van TimeXtender

Het is al wat jaren geleden dat ik in aanraking kwam met het product TimeXtender. Vrijwel direct zag ik dat dit product de toekomst is én wordt als je kijkt naar data warehouse automation. Door simpelweg met drag and drop data bij elkaar te brengen, zodat verschillende data sets makkelijk bereikbaar zijn, ongeacht de tool waar men mee werkt, is iets ongekends!

Hoe kijk ik naar data en de ontwikkeling binnen de stages van Data & Analytics en hoe past TimeXtender vanuit een business perspectief daarin? 

Een aantal van jullie zullen deze afbeelding al gezien hebben. Aan de hand van sprekende voorbeelden wordt duidelijk wanneer (en meestal vanuit de fase diagnostic) er een issue is met data management en vooral de data kwaliteit. Als men bij de fases descriptive en diagnostic is, komt het ene grote probleem naar voren, namelijk de slechte datakwaliteit en het ontbreken van Data Management (of het in control komen van de Data Estate).

Daar waar je vroeger (en ik ben al wat ouder en heb al heel wat data warehouses gezien) een soort van spaghetti-brei aan data aan elkaar moest knopen. Handmatig en veel man uren werk, zag je dat het met behulp van TimeXtender veel makkelijker ging. Dit komt met name door de Drag and drop functionaliteit, low coding en een enorme tijdsbesparing in het ontwikkelen van een solide data omgeving.

Daar waar we bij het ingaan van de nieuwe wetgeving aan het stoeien waren met de AVG zaken, bood TimeXtender eigenlijk direct oplossingen op een aantal belangrijke punten:

  • Alle data is identificeerbaar, maar ook gemakkelijk te pseudonimiseren of te anonimiseren.
  • Compleet rapport waar de data precies vandaan komt, met behulp van Data Linage.
  • Impactanalyses (waar wordt mijn data gebruikt, waar moet ik zaken aanpassen) op een simpele wijze.
  • Het benaderen van dat binnen de interne organisatie per project is gemakkelijk in te regelen op alle lagen, hiermee is de security ingeregeld.
  • TimeXtender documenteert het hele project automatisch met een druk op de knop.

Dat zijn naast nog een aantal andere kenmerken de unieke punten ten aanzien van TimeXtender en exact de reden waarom ik zo enthousiast ben over het product! Naast het slim bij elkaar slepen van de databronnen (ease of use), de juist verantwoording kunnen afleggen over de databronnen, de transformaties, de security regels (AVG data compliance) is het een compleet product waarmee je toekomstbestendig je Data & Analytics omgeving kunt neerzetten.

Zoals Heine Krog Iversen, CEO & Founder TimeXtender, ooit eens zei tijdens twee dagen meekijken in Denemarken: met behulp van TimeXtender breng je meer structuur in het patchwork van databronnen en data ontsluitingen. Nu we een aantal jaar verder zijn, is het product verder gegroeid en staat men open voor suggesties & verbeteringen van het product en ben ik nog meer enthousiast geworden.

Als je meerdere bronnen wilt ontsluiten naar inzichtelijke dashboards en rapportages met welk product dan ook, lukt dat enorm goed met TimeXtender het “Data Estate” inzichtelijk te maken. Het beschikbaar stellen van data voor de Data Scientists, Data & Analytics Consultants en de Business Users, zorgt ervoor dat zij met welk gereedschap dan ook inzichten kunnen maken voor het meetbaar maken van hun organisatie- doelstellingen. Dat is nu precies waar het omgaat in de prachtige Data & Analytics wereld!

Angelika Klidas, Manager Education