Maak kennis met ons team!

Vandaag stellen we graag, Gerco Gijben, voor.

Ik zal mezelf even voorstellen! Ik ben Gerco Gijben, Business Intelligence Consultant én trainer bij 2Foqus. Ik help organisaties bij het ontsluiten en visualiseren van gegevens uit databases zodat daar snellere en betere inzichten uit ontstaan. In mijn vrije tijd gooi ik graag met gewichten of trap ik tegen een voetbal aan, alleen staat dat momenteel op een wat lager pitje door aanhoudende enkelklachten.

Ik heb gelukkig al een hele hoop mooie projecten mogen uitvoeren bij 2Foqus, zoals bijvoorbeeld het inzichtelijk maken van het uren/klanten/ziekte/recruitment verloop bij uitzendorganisaties of visualiseren van projectmanagement vraagstukken. Recentelijk heb ik een erg leuk project mogen uitvoeren bij de Nederlandse Rugbybond, waar we van het Nederlandse Rugby-elftal de GPS Tracker data van tijdens wedstrijden/trainingen hebben mogen visualiseren. Hiermee hebben we o.a. in kaart gebracht hoeveel afstand spelers afleggen tijdens een wedstrijd, wat de gemiddelde en topsnelheid is geweest, hoeveel sprintjes ze hebben getrokken en hoeveel “Collisions” ze hebben gehad. De volgende stap is het koppelen van de live data, zodat ze die tijdens elke training/wedstrijd kunnen gebruiken. Een erg leuk en afwisselend project en ik hoop dat hier snel een vervolg op komt.

“Ik vind dat een dashboard pas af is als de visualisaties ook ontzettend strak zijn, niet alleen als de data er in zit”

Onze oplossingen leveren een flinke tijdsbesparing & nieuwe inzichten. Het is na afloop van een project mooi om te zien dat klanten daar enthousiast van worden. Ik vind dat een dashboard pas af is als de visualisaties ook ontzettend strak zijn, niet alleen als de data er in zit. Als data niet op de juiste manier gepresenteerd wordt, dan heb je er namelijk nog niks aan. Daarom hecht ik ook erg veel waarde aan het visuele stuk. Door de verschillende projecten is het ook erg interessant om in allerlei verschillende sectoren een “kijkje in de keuken” te krijgen.

“Het is mooi om de leercurve van cursisten tijdens trainingen te zien”

Daarnaast vind ik het mooi om tijdens trainingen mijn kennis als consultant over te dragen aan gebruikers die bijvoorbeeld ook met Qlik Sense willen gaan werken. Door mijn uitgebreide praktijkervaring kan ik niet alleen het theoretische deel vertellen, maar ook een aantal ‘best practises’ en valkuilen uit de praktijk laten zien. Het is mooi om de leercurve van cursisten tijdens trainingen te zien. Wanneer cursisten met een enthousiast gevoel de training verlaten en direct allerlei toepassingen bedenken die ze willen gaan uitwerken, dan is voor mij de training meer dan geslaagd.

Mijn favoriete tool is zonder twijfel Qlik Sense. Qlik Sense is ongelofelijk intuïtief en overzichtelijk, waardoor ik overtuigd ben dat iedereen hiermee kan werken. Daarnaast is het een tool die helemaal zelfstandig kan draaien. Vaak zie je bij andere tooling dat er toch wel een combinatie van verschillende producten, zoals een aparte datawarehouse tool, nodig is om een eindresultaat te behalen.

Qlik Sense is ongelofelijk intuïtief en overzichtelijk, waardoor ik overtuigd ben dat iedereen hiermee kan werken.

Binnen 2Foqus is er erg veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen op het gebied waar jouw interesses liggen. Je kunt dus zelf je richting en specialismes bepalen waar jij je goed bij voelt en waar je je verder in wilt ontwikkelen. Daarnaast lopen er vaak verschillende projecten parallel aan elkaar, waardoor je veel afwisseling hebt in dagelijkse werkzaamheden. Ik kijk altijd uit naar de kwartaalmeetings waarbij we ‘s middags of ’s avonds een activiteit gaan doen. Zo zijn we wel eens wezen bowlen waar op een gegeven moment de ene strike na de andere werd gegooid (daar moet wel bij gezegd worden dat er misschien niet altijd met 1 bal tegelijk werd gegooid, maar dat terzijde).

Gerco Gijben