Maak kennis met ons team!

Vandaag stellen we graag, Güven Tüm, voor.

Hallo! Ik ben Güven Tüm, sinds 2016 ben ik Business Intelligence Consultant bij 2Foqus. Na het afronden van mijn opleiding Bedrijfskundige Informatica, waarin ik mijn afstudeeronderzoek deed over Big Data in het Sociaal Domein, wist ik het zeker!
Ik wil bedrijven helpen data gedreven te werken! Bij 2Foqus ben ik gestart als Young Professional, en nu 3 jaar later ben ik gegroeid tot een Fully Certified Qlik-Consultant waarin ik aan de slag ga bij diverse klanten in uiteenlopende branches.

"De ene keer ga ik aan de slag met het dagrapport, de andere keer ben ik bezig met het KPI-rapport of een urenoverzicht."

Een van mijn klanten is NEMO Science Museum. Voorheen werd daar veel met Excel-bestanden gewerkt. Door het meedenken met de klant, heb ik ervoor gezorgd dat veel rapporten geautomatiseerd zijn in Qlik Sense. Het mooie aan dit project is dat er verschillende afdelingen bij betrokken zijn, dat zorgt voor veel afwisseling. De ene keer ga ik aan de slag met het dagrapport, de andere keer ben ik bezig met het KPI-rapport of een urenoverzicht. Met het dagrapport help ik NEMO op weg met inzicht in bezoekersaantallen per tijdstip, type bezoeker en gemiddelde omzet per bezoeker per unit (entree/restaurant/winkel). Op basis van deze informatie bedenkt NEMO bijvoorbeeld gericht tentoonstellingen voor een specifieke doelgroep op een specifiek moment. Oftewel: dit alles om ervoor te zorgen dat NEMO haar organisatie beter kan sturen!

"Klanten zijn dan overtuigd van de kracht van datasturing en zien de meerwaarde van een analysetool."

Als ik uiteindelijk aan een grote klus heb gewerkt, is het achteraf leuk om te zien dat alle databronnen overzichtelijk getoond worden in één centrale bron. Klanten zijn dan overtuigd van de kracht van datasturing en zien de meerwaarde van een analysetool, dat is waar ik het voor doe!

Mijn favoriete tool om mee te werken is Qlik Sense. Met deze tool werk ik dagelijks. En zodra er een nieuwe update is, ga ik meteen met de nieuwe features aan de slag. Zo blijf ik altijd up-to-date. Door de ervaring die ik inmiddels heb, denk ik mee met de klant en laat ik mijn creativiteit de vrije loop gaan door interessante dashboards te ontwikkelen.

Het leuke aan het werken bij 2Foqus is dat het een transparante organisatie is. We hebben een leuk en hecht team, waar altijd wel een tikkeltje gezonde (en soms ongezonde😉) humor aanwezig is. Verder is het fijn dat we altijd bij elkaar terecht kunnen als we ergens even niet uitkomen op het werk.

"De show werd namelijk gestolen door onze 'brave' collega's."

Waar ik altijd naar uitkijk, zijn de kwartaalmeetings. Als consultant komt het weleens voor dat je sommige collega’s een behoorlijke tijd niet ziet. De kwartaalmeeting waarin we afsluiten met een activiteit, is dan een fijn moment om met het team bij elkaar te zijn. Naast Solex-rijden en een Virtual Reality-activiteit vond ik het toch wel hilarisch om een comedyshow bij te wonen (voor heel even dan). We hebben in een deuk gelegen, en geloof me, dit kwam niet door de comedians. De show werd namelijk gestolen door onze ‘brave’ collega’s!

Güven Tüm