Maak kennis met ons team!

Vandaag stellen we graag, Martijn van Heezik, voor.

Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Martijn van Heezik. In 2018 heb ik, na een carrière van 15 jaar in de logistiek, de overstap gemaakt naar 2Foqus waar ik werkzaam ben als Senior Consultant Business Intelligence. Door mijn ruime ervaring met projecten op het snijvlak tussen informatietechnologie en bedrijfsprocessen kon ik direct waarde toevoegen voor onze klanten.

"Al is een databron nog zo exotisch, ik sluit hem aan."

Ik beschrijf mezelf als een echte data man, het liefste bouw ik data warehouses. Ik vind het een sport om samen met de klant naar boven te krijgen welke informatie voor haar organisatie belangrijk is. En de data dan op een zo efficiënt mogelijke wijze uit de aanwezige bronsystemen te halen en beschikbaar te maken voor de visualisatie tooling. Daarbij geloof ik er in dat onze klanten, hun eigen systemen het beste kennen. De leukste trajecten zijn dan ook degene waarbij de klant, nadat ik een degelijke basis heb gelegd, zelf het beheer en onderhoud van de geboden oplossing kan overnemen. Wel merk ik dat de meeste klanten onze hulp vragen bij het technisch aansluiten van de bronsystemen. Iets wat ik graag doe, al is een databron nog zo exotisch, ik sluit hem aan.

Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat ik elke dag weer naar een andere klant mag. Klein, groot, corporate of een familiebedrijf in diverse branches. Met elke keer verschillende technieken: TimeXtender, Qlik, Python, SQL, REST, SOAP, Azure, het komt allemaal voorbij. Ook in verschillende rollen, soms houd ik me bezig met infrastructuur en technische koppelingen, soms met het modeleren van data en datawarehousing, soms met het juist visualeren van data. Andere keer met het bespreken van de interpretatie en impact die de data heeft op de business.

Mijn motto is niet voor niets "Als het er in zit, kunnen we het er ook uit halen!"

TimeXtender is uiteindelijk toch wel DE tool voor mij. De combinatie van de flexibiliteit en eenvoud maakt dat ik vrijwel elke uitdaging op datagebied er mee kan tackelen. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan is er ruime ondersteuning van mijn directe collega’s en TimeXtender. Mijn motto is niet voor niets “Als het er in zit, kunnen we het er ook uithalen!”.

Als de data geladen is, is het tijd om van data informatie te maken. Door mijn ruime ervaring op het gebied van transport en logistiek, kan ik veel van onze klanten hierbij helpen. Een mooi voorbeeld hiervan is een klant waarbij ik het onjuist gebruik van de boordcomputer inzichtelijk gemaakt heb. Hiermee hebben zij hun chauffeurs kunnen (her)trainen en hebben ze nu een juist inzicht in het aantal kilometers per rit.

"Ze kunnen nu hun chauffeurs (her)trainen en hebben een juist inzicht in het aantal kilometers per rit." 

Waarom ik bij 2Foqus werk? Bij 2Foqus werken allemaal nerds, en daar pas ik prima tussen! Iedereen is altijd wel voor in om iets uit te proberen en dat te delen, waardoor er mooie dingen ontstaan. Wat ik ook leuk vind is dat we zelfs in coronatijden bij elkaar komen. Zoals een virtuele vrimibo. Wel bij de pubquiz de meeste vragen goed beantwoorden natuurlijk!

Martijn van Heezik