Maak kennis met ons team!

Vandaag stellen we graag, Naomi van Gesink, voor.

Hoi allemaal! Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Naomi van Gesink en ben sinds november 2019 werkzaam bij 2Foqus. Als studie heb ik Bedrijfskunde op de Christelijke Hogeschool in Ede gedaan. Tijdens de minor Business Intelligence kwam ik er al vrij snel achter dat mijn passie ligt in het helpen van bedrijven bij data vraagstukken. Ook heb ik toen het certificaat van Pega Predictive Analytics weten te behalen. Na het volgen van de minor wist ik het zeker, ik ga mezelf richten op Data & Analytics!

"Tof om te zien dat zij nu sneller en beter inzicht hebben in hun voorraden"

Tijdens stages bij Hillstar, AFAS en Peacock Insights heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van Business Intelligence, en dan met name op Microsoft Power BI en SQL. De opdracht die ik heb uitgevoerd bij Hillstar is het inrichten van een dashboard voor intern gebruik. Na een jaar kwam ik een medewerker tegen van Hillstar en die gaf aan nog steeds veelvuldig gebruik te maken van de rapportages. Wat ik het leukste vond aan mijn stage bij Peacock is dat ik samen met het bedrijf Nikon rapportages heb opgebouwd voor het voorraadproces met behulp van hun data. Tof om te zien dat zij hierdoor sneller en beter inzicht hebben gekregen in hun voorraden.

Nadat ik afgestudeerd was aan de Hogeschool ben ik op zoek gegaan naar een Business Intelligence organisatie die zich ook specialiseerde in Power BI en niet al te groot is. Toen ben ik, ook doordat mijn vader een connectie hier had, uitgekomen bij 2Foqus. Ik ben hier begonnen als trainee, waarbij ik in de eerste maanden meeliep met mijn collega’s. Fijne manier om te zien hoe consultants in diverse branches aan de slag gaan en wat er allemaal bij komt kijken. Ook kon ik al vrij snel mijn Power BI-kennis in de praktijk brengen. Zo heb ik de eerste maanden projecten op het gebied van data-visualisatie uitgevoerd bij STAR Group en APG. Het helpen van bedrijven bij het omzetten van data naar heldere visualisaties vind ik het leukste om te doen.

“Data omzetten naar heldere visualisaties, dat vind ik het leukste om te doen"

Verder heb ik TOPdesk-klanten geholpen met werkzaamheden rondom het datamodel. Te denken valt aan het valideren van rapportages, aanpassen van measures op wensen en het visualiseren van rapportages. Ook heb ik samen met een collega een aantal trainingen gegeven aan medewerkers van Portbase over Power BI. Het leukste aan het werk als Business Intelligence Consultant is dat het werk nooit saai is. Dit omdat je elke keer naar verschillende klanten toe gaat om net weer een ander vraagstuk op te lossen en iets inzichtelijk te maken. Hiernaast vind ik het leuk om met data aan de slag te gaan en te transformeren tot inzichten. Hierdoor kan ik bedrijven helpen snellere beslissingen te nemen, waardoor hun processen sneller verlopen.

"Bij 2Foqus staat iedereen voor elkaar klaar" 

In de eerste maanden bij 2Foqus hebben mijn nieuwe collega’s mij super goed op weg geholpen. Iedereen staat eigenlijk altijd voor elkaar klaar. Ik vind het een leuk team en wat ook fijn is, is dat we regelmatig gezellige bijeenkomsten hebben. Dit zorgde er ook voor dat ik mijn collega’s in een korte tijd goed heb leren kennen. Inmiddels ben ik alweer een aantal maanden onderweg bij 2Foqus. En kijk ik ernaar uit om nog meer klanten te helpen hun data vraagstukken op te lossen. Wil je weten wat ik kan doen voor jou op het gebied van data? Neem gerust contact op!

Naomi van Gesink