MEET THE TEAM!
MIKE RUTTERS

VANDAAG STELLEN WE ONZE YOUNG PROFESSIONAL MIKE VOOR

Ik zal mezelf even voorstellen! Ik ben Mike Rutters, Young Professional bij 2Foqus. Binnen het Young Professional Programma ga ik veel leren over Data & Analytics en word ik binnen één jaar opgeleid tot volwaardig BI-Consultant! Naast mijn werk ben ik vaak te vinden in de sportschool of trap ik een balletje op het voetbalveld. 

Hoe ben ik terecht gekomen in de wereld van Data & Analytics? Deze interesse is gewekt tijdens mijn opleiding commerciële economie. Tijdens de marketingonderdelen van deze studie speelt data immers een belangrijke rol. Met alle data die tegenwoordig beschikbaar is kunnen marketeers het gedrag van hun doelgroep met precisie doorgronden. Door alle data te verzamelen en te interpreteren kan dit informatie opleveren waarop strategische marketingbeslissingen gemaakt kunnen worden.
Tijdens mijn studie heb ik meerdere stages afgerond binnen IT-bedrijven. Deze branche heeft mij altijd al aangetrokken omdat deze wereld erg dynamisch is en in een rap tempo blijft door ontwikkelen. Hier is het gevoel gaa   ebben. Helaas dacht ik dat dit niet voor mij was weggelegd met enkel de studie commerciële 
economie op zak...                                                                         

Tot het moment dat dit allemaal veranderde. Ik stond samen met mijn teamgenoot Gerco Gijben geblesseerd langs de zijlijn van het voetbalveld. Al snel raakten we aan de praat. Gerco is BI-Consultant én Trainer bij 2Foqus Data & Analytics. Dit wekte zeker mijn interesse. Ik gaf aan ook graag iets met data te willen doen. Gerco vertelde over het Young Professional Programma. Ik heb direct gesolliciteerd en ben terecht gekomen bij deze geweldige club!

"Ik heb direct gesolliciteerd en ben terecht gekomen bij deze geweldige club!"

Tijdens het Young Professional Programma word ik meegenomen in de wereld van het datamodelleren en visualiseren. Daarbij maak ik kennis met de tooling waarmee 2Foqus werkt om datavraagstukken op te lossen. Mijn collega’s staan voor me klaar wanneer ik hulp nodig heb of een snelle tip. Binnen 2Foqus heerst een open sfeer en ik kan iedereen wel even aan de mouw trekken. Dat is erg fijn. Na een jaar rond ik het 2F Young Professional Programma af. Ik kan dan een richting kiezen waarbinnen ik verder wil ontwikkelen. Mijn eigen specialisatie!

"Binnen 2Foqus heerst een open sfeer en ik kan iedereen wel even aan de mouw trekken. Dat is erg fijn."

Wat mij erg aanspreek aan 2Foqus is de verbondenheid binnen het team en de vrijheid die gegeven wordt. Tegen het einde van het programma zal ik alle ‘basics’ mee hebben gekregen en vanuit deze key-skills een specialisme kiezen. Bij 2Foqus leeft de overtuiging dat ik het beste tot mijn recht zal komen wanneer ik doe wat ik leuk vind. 

Zo zie je maar, ook zonder studie op het gebied van data liggen de mogelijkheden helemaal open. Ik ben nog maar recentelijk begonnen, maar ik sta te springen om wat er komen gaat!

Mike Rutters

OOK DE STAP MAKEN NAAR EEN carrière BINNEN DATA & ANALYTICS?


LEES MEER!

Privacy Preference Center