Power BI April 2020

Nieuwe release: Power BIApril 2020

De vierde Power BI release van dit jaar is onlangs uitgekomen, Power BI April 2020. Door de corona crisis is deze update pas in mei beschikbaar gekomen in plaats van in april. Collega, Bas Hopstaken, heeft de belangrijkste features op een rijtje gezet.

#1 Personalize visuals (preview)

Het is nu mogelijk voor de eindgebruiker om zelf visuals aan te passen. Dit zijn de volgende onderdelen:

  • Visualization type;
  • Axis;
  • Legend;
  • Value.

* Dit is momenteel een preview functie en moet dus aangezet worden in Power BI Desktop om hiervan gebruik te maken.

#2 Change detection for page refresh (preview, Power BI Premium Only)

Als je data via een live connectie of via Direct Query in je Power BI rapport geladen hebt, is het mogelijk om de data in het rapport automatisch te herladen op basis van een trigger in de data. Deze trigger kun je zelf samenstellen.

Vervolgens kun je instellen hoe vaak deze trigger gecheckt moet worden op wijzigingen.

*Dit is momenteel een preview functie en moet dus aangezet worden in Power BI Desktop om hiervan gebruik te kunnen maken. Daarnaast is deze functie op het moment alleen beschikbaar voor Power BI Premium.

#3 Rectangular lasso select across visuals

Het is nu mogelijk om door middel van het klikken op je muis, deze ingedrukt te houden en te slepen over je scherm, meerdere visuals te selecteren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld instellingen van meerdere visuals in een keer aanpassen of je kunt meerdere visuals in een keer verplaatsen.

Dit was voorheen al mogelijk, maar alleen als de CTRL knop op het toetsenbord ingedrukt was.

#4 Conditional formatting for totals and subtotals in table and matrix

Het is nu mogelijk om ook de totals en subtotals in een tabel of draaitabel van conditional formatting te voorzien. Dit was voorheen alleen mogelijk op de waardes in de tabel, maar niet op de totals.

Bij het instellen van de conditional formatting kun je nu de ‘Apply to’ optie instellen. Hierin kun je aangeven op welk niveau je de conditional formatting wilt toepassen.

Dit waren de belangrijkste features uit de Power BI April 2020 release. Bekijk hier de video van Power BI of bekijk hier de volledige lijst met features.