Qlik Sense Update

Nieuwe release: Qlik SenseJuni 2020

De derde Qlik Sense release van dit jaar is onlangs uitgekomen: Qlik Sense Juni 2020.

In deze release zitten weer aan aantal mooie features. Zoals jullie gewend zijn zet 2Foqus de belangrijkste veranderingen op een rijtje:

#1 Sparklines

Sparklines zijn als het ware “mini grafieken” die in een tabel kunnen worden getoond. Hiermee kunnen direct trends en uitschieters geconstateerd worden.

Deze sparklines kunnen worden gestyled en kunnen getoond worden als een lijn, staaf of punt grafiek. Ook kunnen hiermee bijvoorbeeld positieve en negatieve waarden worden aangegeven.

#2 Table Styling

Ook in deze release zijn er weer een aantal opties bijgekomen om tabellen te stylen:

Row Highlight: Hiermee kun je de regel highlighten waar je met je muis overeen beweegt. Je kunt hier de tekst en achtergrond kleur van instellen zodat waardes in andere kolommen die bij dezelfde regel horen, makkelijker te herkennen zijn.

Scrollbar: De grootte van de scrollbalk is aanpasbaar. Je kunt deze dus groter maken zodat de scrollbalk beter zichtbaar is en makkelijker vast te pakken is met de muis.

#3 Tooltip updates

Tooltips werden in Februari 2020 al geïntroduceerd, maar zijn in deze update weer sterk verbeterd.  De volgende zaken zijn nu mogelijk:

  • Dynamische titels & beschrijvingen
  • Meerdere berekeningen in een tooltip
  • Standaard berekening verbergen in een tooltip
  • Tooltips in Line Charts

#4 Bullet Chart

De Bullet Chart was al beschikbaar in de extension bundle van Qlik, maar is nu toegevoegd aan de standaard objecten. Dit betekent dat er ook een aantal styling en customization opties zijn toegevoegd, bijvoorbeeld op het gebied van “conditional coloring”.

#5 Chart monitoring in de HUB

*Deze functie is vooralsnog enkel in de Cloud en SaaS versie van Qlik beschikbaar*

Via chart monitoring kun je in feite een samenvatting maken van belangrijke visualisaties en deze op 1 pagina weergeven. Deze visualisaties kunnen uit meerdere apps komen. Je hoeft de app(s) zelf dus niet te openen maar ziet in de HUB een overview van verschillende visualisaties uit verschillende apps die je zelf kunt uitkiezen.

Dit waren de belangrijkste nieuwe features uit de Qlik Sense Juni 2020 release.

Zie hier de volledige lijst met features of zie hier de nieuwe functies live in actie.