Angelika Klidas aan het roer van 2Foqus Education


Voor 2Foqus schuilt de kracht van data niet alleen in goede tools of dashboards, maar gaat het er vooral om dat Business Intelligence in het hele bedrijf wordt doorgevoerd en dat iedereen de meerwaarde ervan inziet. Met het nieuwe trainingshuis, 2Foqus Education, biedt de dataspecialist uit Breda een gevarieerd aanbod van trainingen en workshops over datagedreven denken en werken. Angelika Klidas, autoriteit in de Data Literacy, staat sinds 1 juni 2020 aan het roer van het nieuwe trainingshuis.

Let op: Qlik Sense Desktop vervalt na 30 juni


De gratis variant van Qlik Sense Desktop vervalt na 30 juni 2020. De desktop is niet langer meer gratis, omdat er nu veel sneller en eenvoudiger vanaf elk apparaat gestart kan worden via de Cloud. Om Qlik Sense Desktop toch te blijven gebruiken, zullen gebruikers zich moeten authenticeren tegen Qlik Sense Enterprise op Windows.

Webinar (gratis): Snel inzicht in TOPdesk-data


Wil je meer inzicht in TOPdesk-data? Dit kan door middel van TOPdesk reporting. Weten hoe dit werkt? Volg de webinar “Snel inzicht in TOPdesk-data”, gegeven door @janwillembastmeijer op 7 juli om 10.00 uur. Schrijf je hier in:

Nieuwe release: Qlik Sense Juni 2020


De derde Qlik Sense release van dit jaar is onlangs uitgekomen: Qlik Sense Juni 2020. In deze release zitten weer aan aantal mooie features. Zoals jullie gewend zijn zet 2Foqus de belangrijkste veranderingen op een rijtje:

Snel inzicht in uw TOPdesk-data!


De ervaring leert dat bij de ontwikkeling van ESM tools zoals TOPdesk er vaak minder aandacht is voor- of kennis over reporting of Business Intelligence. Hier helpen wij TOPdesk klanten graag mee verder!

MEET THE TEAM: Martijn van Heezik


Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Martijn van Heezik. In 2018 heb ik, na een carrière van 15 jaar in de logistiek, de overstap gemaakt naar 2Foqus waar ik werkzaam ben als Senior Consultant Business Intelligence. Door mijn ruime ervaring met projecten op het snijvlak tussen informatietechnologie en bedrijfsprocessen kon ik direct waarde toevoegen voor onze klanten.

Inzichten in Qlik Sense, altijd en overal!


Het tijdig maken van de juiste beslissingen is in deze periode cruciaal. Daarom vanuit 2Foqus een aantal handvaten om hieraan te kunnen bijdragen.

Nieuwe release: Power BI April 2020


De vierde Power BI release van dit jaar is onlangs uitgekomen, Power BI April 2020. Door de corona crisis is deze update pas in Mei beschikbaar gekomen in plaats van in April. Collega, Bas Hopstaken, heeft de belangrijkste features op een rijtje gezet.