Datawarehousing: efficiënter werken met TimeXtender


Het overzicht in je data kwijt? Geen inzicht in de gegevens historie? Werk je vanuit verschillende (BI)-omgevingen? Creëer eenvoudig één waarheid met behulp van het Data Management Platform, TimeXtender!

Snel inzicht in TALIS-data!


In deze ontwikkelde transport template zijn een aantal standaard rapportages en analyses opgenomen die doorgaans gewenst zijn en dus vaak gevraagd worden.

MEET THE TEAM: Gerco Gijben


Ik zal mezelf even voorstellen! Ik ben Gerco Gijben, Business Intelligence Consultant én trainer bij 2Foqus. Ik help organisaties bij het ontsluiten en visualiseren van gegevens uit databases zodat daar snellere en betere inzichten uit ontstaan. In mijn vrije tijd gooi ik graag met gewichten of trap ik tegen een voetbal aan, alleen staat dat momenteel op een wat lager pitje door aanhoudende enkelklachten.

It’s all about Data Control!


Het is al wat jaren geleden dat ik in aanraking kwam met het product TimeXtender. Vrijwel direct zag ik dat dit product de toekomst is én wordt als je kijkt naar data warehouse automation. Door simpelweg met drag and drop data bij elkaar te brengen, zodat verschillende data sets makkelijk bereikbaar zijn, ongeacht de tool waar men mee werkt, is iets ongekends!

Vizlib: Qlik Sense Extensies


Met de Vizlib Extenties heb je nog meer functionaliteiten in Qlik Sense en kan je nog meer waarde toevoegen voor jouw organisatie. Met de extensies van Vizlib voeg je gemakkelijk slimme en gepersonaliseerde functies en visualisaties toe aan Qlik Sense. Daar wordt Qlik Sense nóg slimmer, veelzijdiger en gebruiksvriendelijker van.

Angelika Klidas aan het roer van 2Foqus Education


Voor 2Foqus schuilt de kracht van data niet alleen in goede tools of dashboards, maar gaat het er vooral om dat Business Intelligence in het hele bedrijf wordt doorgevoerd en dat iedereen de meerwaarde ervan inziet. Met het nieuwe trainingshuis, 2Foqus Education, biedt de dataspecialist uit Breda een gevarieerd aanbod van trainingen en workshops over datagedreven denken en werken.

Let op: Qlik Sense Desktop vervalt na 30 juni


De gratis variant van Qlik Sense Desktop vervalt na 30 juni 2020. De desktop is niet langer meer gratis, omdat er nu veel sneller en eenvoudiger vanaf elk apparaat gestart kan worden via de Cloud. Om Qlik Sense Desktop toch te blijven gebruiken, zullen gebruikers zich moeten authenticeren tegen Qlik Sense Enterprise op Windows.

Nieuwe release: Qlik Sense Juni 2020


De derde Qlik Sense release van dit jaar is onlangs uitgekomen: Qlik Sense Juni 2020. In deze release zitten weer aan aantal mooie features. Zoals jullie gewend zijn zet 2Foqus de belangrijkste veranderingen op een rijtje: