QLIK UPDATE: 
BEËINDIGING VAN DE PERPETUAL LICENTIE VERKOOP PER 1 APRIL 2021!

In de voortdurende reis van Qlik naar abonnement en SaaS, zullen de perpetual licenties per 1 april 2021 niet meer worden verkocht. Het gaat hier om het licentie model waarbij de software wordt gekocht in combinatie met een onderhoudsabonnement. Dit geldt voor bestaande en nieuwe klanten!

 Wat betekent het einde van de verkoop van perpetual / koop licenties voor jou als Qlik klant?

De nieuwe regeling omvat Qlik Sense®, QlikView®, Qlik Data Integration en alle add-on producten (o.a. Qlik NPrinting, Qlik GeoAnalytics). Wat van belang is dat bestaande klanten zullen niet worden gedwongen hun perpetual licenties om te zetten, maar uitbreiding van de bestaan licenties zullen worden verkocht in abonnementsvorm. Voor klanten die hun bestaande perpetual / koop licenties willen omzetten naar een abonnementsvorm zijn er diverse conversiepaden mogelijk. Neem voor verder informatie hierover gerust contact met ons op.

Bepaal met onderstaande overzicht welke type licenties jij hebt en bekijk welke opties er zijn om een overstap te maken naar Qlik Sense subscription.  

FAQ

Wat betekent het Analytics Modernization Program (AMP) precies?

Het Analytics Modernization Program geeft jou de mogelijkheid om jouw bestaande QlikView-investering te gebruiken om de overstap Qlik Sense te versnellen. Via het programma krijg jij op basis van jouw huidige onderhoudscontract en licentie recht op Qlik Sense. Daarnaast kun jij gebruik blijven maken van jouw QlikView omgeving terwijl je parallel aan jouw Qlik Sense omgeving implementeert. Op deze manier ervaar jij een soepele overgang naar een nieuwe Qlik Sense omgeving!

KAN IK EEN ABONNEMENT TOEVOEGEN AAN EEN PERPETUAL/KOOP LICENTIE?

 Ja, Qlik Sense klanten kunnen licenties met een abonnement toevoegen aan een bestaande perpetual / koop Qlik Sense Enterprise-site.

 Sites met gemengde perpetual / koop licenties en abonnementslicenties worden alleen ondersteund bij het gebruik van Qlik Sense Professional / Analyzer licenties ondersteund met de Qlik Licensing Server (QLS) services. Deze componenten zijn beschikbaar vanaf Qlik Sense versie APRIL2019 of later.  

WAAROM PAST QLIK HET PRIJSMODEL VOOR ABONNEMENTEN AAN?

De marktdynamiek en de voorkeuren van organisaties die software aanschaffen veranderen van eigendom naar gebruik. 

IS EEN ABONNEMENT HETZELFDE ALS EEN SAAS-SERVICE? 

Nee, deze zijn niet hetzelfde. Een abonnement is een algemene term die wordt gebruikt om een prijsmodel te beschrijven waarbij een klant gedurende een bepaalde periode voor goederen en diensten betaalt. SaaS staat voor Software as a Service en verwijst naar een softwareleveringsmodel waarbij de software wordt gehost door de leverancier en doorgaans op abonnementsbasis wordt verkocht.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE WIJZIGINGEN VOOR JOU ALS KLANT?

 Een abonnement kan voor 1 jaar of voor meerdere jaren afgesloten worden, zodat de waarde van de initiële investering in een contract vast gezet kan worden.   

 De abonnementsprijzen liggen lager dan de koop prijzen van licenties en het support op de software is opgenomen in de abonnementsprijzen.  

 De abonnementsvorm is de norm geworden voor zowel consumenten- als zakelijke uitgaven, aangezien het nauw aansluit bij het operationele budgetmodel van vele organisaties.  

WELKE OPTIES HEB IK OM OVER TE STAPPEN OP EEN ABONNEMENT?

 Qlik Sense Enterprise Client-Managed: een Client-Managed abonnement met een looptijd van drie jaar, met een jaarlijkse vergoeding die gelijk is aan de huidige jaarlijkse onderhoudskosten.

 Qlik Sense Enterprise SaaS: klanten met een Qlik Sense Enterprise perpetual / koop licentie kunnen overstappen naar de Qlik Sense Enterprise SaaS abonnement met een looptijd van drie jaar tegen een jaarlijkse vergoeding die gelijk is aan de huidige jaarlijkse onderhoudskosten.  

WELKE OPTIES HEB IK ALS QLIK SENSE TOKEN KLANT?

Qlik Sense Token klanten worden aangemoedigd om over te stappen op het Professional / Analyzers-licentiemodel.

HEB JE VRAGEN OVER JOUW QLIK LICENtIE?

NEEM CONTACt oP

Geschreven door Robbie Schouwenaars

Key-Account Manager

Meer informatie? Neem contact op met Robbie

Bedankt! Je bericht is verstuurd.
Niet mogelijk om je bericht te sturen. Controleer de fouten en probeer opnieuw a.u.b. .

Privacy Preference Center