QLIK SENSE UPDATE NOVERMBER 2021

De laatste Qlik Sense release van dit jaar is onlangs uitgekomen: Qlik Sense November 2021.
In deze release zitten vernieuwingen gericht op de Insight Advisor, maar ook een aantal verbeteringen voor al bestaande visualisaties. Zoals jullie gewend zijn, zetten wij de belangrijkste veranderingen voor jou op een rijtje!

#1 VISUALISATIES IN TOOLTIPS

We beginnen met wat ons betreft de mooiste toevoeging: het gebruik van visualisaties in tooltips.   
Tooltips zijn natuurlijk niet nieuw binnen Qlik Sense en zijn erg geschikt om een eindgebruiker wat meer context te bieden in een visualisatie.       
Tot voorkort kon er enkel tekstuele informatie in een Tooltip worden getoond, zoals in dit voorbeeld. Met deze update is dat verleden tijd, nu kunnen ook visualisaties (via master items) in de Tooltip worden opgenomen!

Tekstuele informatie 

Tooltips worden weergegeven wanneer je met je muis op de gegevens in een visualisatie gaat staan.

Ook zijn er verbeteringen aangebracht m.b.t. het tonen van labels onder grafieken.

Waar voorheen labels nog wel eens afgebroken werden vanwege de lengte, is nu mogelijk om voor de optie “Layered” te kiezen. Qlik gaat hiermee efficiënter om met de ruimte om labels te tonen:

#2 LAYERED LABELS

#3 BEWERKEN VAN MASTER ITEMS

Gebruikers kunnen nu direct vanaf de grafiekeigenschappen een Master Item bewerken. Dit scheelt een aantal handelingen, eerst moest je namelijk via de Master Item lijst het desbetreffende item bewerken om wijzigingen uit te voeren.

#4 Default tab in Container object  

  Standaard wordt de eerste tab in een container object getoond. Het was voorheen niet mogelijk om dit te wijzigen, maar nu kan er zelf een default tab worden ingesteld via Properties > Appearance > Container> Default tab

#5  Verbeteringen aan de Insight Advisor

  

Er zijn ook weer een aantal verbeteringen doorgevoerd aan de Insight Advisor, dit is de functie waar gebruikers “vragen” kunnen stellen aan Qlik. Qlik zal deze vervolgens proberen te beantwoorden via een grafiek.      

Custom Periods – Gebruikers kunnen de periode snel aanpassen waarover een visualisatie wordt gegeneerd

Period over Period analysis – Gebruikers kunnen eenvoudig een berekening vergelijken over verschillende periodes

Custom Responses – Het antwoord op bepaalde vragen kan worden aangepast, zodat er bepaalde termen of talen gebruikt kunnen worden.  

DE VOLLEDIGE LIJST MET UPDATES VIND JE HIER!

LEES MEER

MISSCHIEN OOK INTERESSANT VOOR JOU!

LEES MEER

Privacy Preference Center