Unlock Your Data was een groot succes!

100 bezoekers zochten inspiratie.

Op 13 juni 2019 vond ons data & analytics event plaats in de Koepelgevangenis te Breda met de naam, hoe kan het ook anders, Unlock Your Data! Tijdens Unlock Your Data namen we maar liefst 100 deelnemers mee in de wereld van data!

Hoe zag de dag eruit?

Heb je deze dag gemist? Niet getreurd, we nemen je even mee door de dag.

De eerste deelnemers stroomden om 09.00 uur binnen en maakten een mugshot bij binnenkomst om alvast in de sfeer van een gevangenis te komen. Na een bakje koffie startten we met het ochtendprogramma.

Een dag vol inspiratie

De gastheer van de dag, Dave Jansen – Directeur 2Foqus, opende het event tijdens het plenaire deel.

Wat volgde waren inspirerende presentaties, zoals die van Heine Krog Iversen (CEO van TimeXtender), voor dit event speciaal overgevlogen uit Denemarken om zijn verhaal te delen met het publiek.

Charlie Works

Roy Boutkan – Charlie Works (voorheen: Van Koppen & Van Eijk), nam ons mee in hun wereld van data. Sinds een jaar maken zij gebruik van Qlik Sense in combinatie met TimeXtender. Wat ze het fijnste vinden aan BI, is dat ze de organisatie niet meer sturen op onderbuikgevoel, maar op basis van hun eigen data. Geen Excel-lijsten meer die bijgehouden worden door medewerkers, geen tijdrovende rapportages meer. Eindelijk de organisatie weer onder controle hebben door te sturen op data.

Over 5 jaar verwachten ze mooie resultaten te behalen zoals een realtime volledig geïntegreerde BI uitgerold over Europa, een volledige uitfasering van handmatig vervaardigde data/informatie en vergaande procesoptimalisatie a.g.v. business intelligence. Mooie plannen voor Charlie Works!

Meten = Weten = Winnen?

Als afsluiter van het plenaire deel kwam oud Olympisch hordeloper Gregory Sedoc ons vertellen wat data voor hem heeft betekend. Welke invloed data heeft gehad op zijn sportprestaties. Een boeiend verhaal van een bevlogen topsporter!

Over Gregory Sedoc: “Nederlandse oud-hordeloper van Surinaamse afkomst. Het grootste succes van zijn loopbaan haalde hij op 2 maart 2007; op de Europese indoorkampioenschappen in Birmingham won hij de 60 m horden”

Koepelgevangenis Breda

Indrukwekkende setting

Na vorig jaar het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda te hebben aangedaan, vond ook dit jaar ons event plaats op een unieke locatie: we kozen voor de oude koepelgevangenis van Breda. Onze gasten konden zelf ervaren hoe het is om vast te zitten in een cel, tijdens de rondleiding door de gevangenis.

Ook werden er zogenaamde “mug shots” gemaakt van onze gasten.


Kennisdeling

Experts aan het woord

Qlik Sense vs Power BI

De deelnemers hebben de verschillen gezien tussen deze twee visualisatie oplossingen door middel van een battle.

Data Estate TimeXtender

Veel organisaties zitten gevangen in hun data. Door de verschillende bronnen met elkaar te combineren in een datawarehouse creëer je één waarheid voor zowel business analisten als data scientists.

The world of Advanced Analytics

Voor de advanced analytics-sessie zijn diverse data services gebruikt, zoals Qlik Sense, Microsoft Azure, Power BI en Python, waardoor real time data werd mogelijk gemaakt.