Analytics en Data Discovery voor de transport en logistiek


Onderbuikgevoel en ervaring zijn belangrijk, maar goede data en stuurinformatie zijn beter. Een analyse oplossing met behulp van Business Intelligence tools kan het zicht op de efficiëntie van interne processen verbeteren en leiden tot grotere toegevoegde waarde van uw kostbare bedrijfsmiddelen. Aangezien het feit dat een logistieke organisatie te maken heeft met veel verschillende partijen die software leveren voor de dagelijkse processturing kan een Business Intelligence tool hierin overzichtelijk inzicht geven door de verschillende bronnen te combineren.

Als 2Foqus helpen we logistiek dienstverleners om efficiënter te werken op basis van hun eigen data. Het goed inrichten van logistieke ICT én gegevens helder en overzichtelijk weergeven met behulp van een Business Intelligence laag, heeft al bij veel bedrijven de ogen geopend. Marges verbeteren erdoor en de grotere transparantie vereenvoudigt ook het maken van keuzes.

De juiste inzichten


2Foqus creëert snel inzicht in o.a.:

  • Wachttijden per chauffeur
  • Kosten wachttijden
  • Vrachtaanbod per dag
  • Resultaten van samengestelde KPI’s
  • De opbouw van transportdata
  • Dagdagelijkse prestaties
  • Onverwachte afwijkingen
  • Details laad-lostijden
  • Omzet per laadmeter
  • Gemiddelde zending grootte

Case: GVT

Wanneer nodig kunnen we nu veel beter sturen en ingrijpen. Tijdwinst en inzicht zijn de zaken die Power BI voor ons onmisbaar maken.”

Joeri Stok, IT Manager

Lees de hele case

Kant en klare Business Intelligence oplossing


Om snel van start te gaan heeft 2Foqus een template ontwikkeld voor de Transport en Logistiek branche. In deze template zijn een aantal standaard rapportages en analyses opgenomen die doorgaans gewenst zijn. De databronnen die ontsloten worden voor de invulling van de standaard rapportages en analyses zijn oa. het TMS – en boordcomputer systeem. 2Foqus beschikt over zeer ervaren consultants met een logistiek hart die in nauwe samenwerking met onze klanten de standaard transport template ontwikkeld hebben.

Gerelateerde oplossingen


Zorg

Wij helpen zorginstellingen bij het verkrijgen van benodigde inzichten ter ondersteuning van de operatie, het maken van de juiste keuzes en het voorzien in de informatiebehoefte van in- en externe belanghebbenden.

Flex

De branche kenmerkt zich door een hoge snelheid van handelen en de marges zijn dun. Om flexibel te blijven en snel te kunnen schakelen is het van essentieel belang om informatie op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar te hebben.

TOPdesk

Wij helpen klanten van TOPdesk die tegen de grenzen aanlopen van de standaard rapportage functionaliteit die TopDesk standaard biedt. Middels de door TOPdesk aangeboden Odata-feed wordt het door ons ontwikkelde TOPdesk datamodel geladen en kan er middels het hierop aangesloten TOPdesk Reportpack direct gebruik worden gemaakt van de meest gevraagde service management rapportages.