TERUGBLIK:

DATA & ANALYTICS EVENT 2024

WAS JIJ BIJ HET DATA & ANALYTICS EVENT 2024?

Een dag vol inspirerende presentaties en sprekers, over data & analytics, AI, Microsoft Copilot, datagebruik in de baanwielrensport, en nog veel meer. Allemaal met als doel: HOW TO WIN WITH DATA & ANALYTICS!

In Apeldoorn was Omnisport dé locatie waar je moest zijn voor deze geslaagde dag! Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Marcel Bamberg werd de dag geopend met een interview met Kees Groenewoud, CEO van Cmotions, Gaby Smit, Commercieel Directeur van Active Professionals, en Dave Jansen, CCO van 2Foqus. Tijdens dit gesprek werd bekend dat de drie bedrijven samen verder gaan per 1 januari 2025. De nieuwe naam? Die houden we nog even geheim.

De ochtend ging verder met een inspirerende sessie over AI als de next step in Data & Analytics door Kees Groenewoud en zijn collega Wim Verboom. Vervolgens betrad assistent-bondscoach van de Nederlandse baanwielrenners Hugo Haak het podium. Hij nam ons mee in zijn carrière en de rol van data om de sport verder te innoveren om de concurrentie voor te blijven.

De middag bestond uit vier sessies. Vanuit Cmotions werden er twee sessies verzorgd.

  • Do you beat the Data Game: een online escape room om op een interactieve manier met data aan de slag te gaan,
  • How to win with data: een toelichting op het Target to Data model om data strategie binnen je eigen organisatie te kunnen implementeren.

De andere 2 sessies werden verzorgd door

  • Michiel Hofsteenge en Rick Knaapen van 2Foqus over hoe je kan bepalen welke Data Management Tool het beste bij jouw organisatie past
  • Ralph Oudshoorn van Wecycle en Sem Lemmers van Active Professionals over de datareis van Wecycle.

De dag werd afgesloten met een laatste plenaire sessie over Microsoft Copilot. Hans de Vlieger van Pink Elephant en Anton van Keep van 2Foqus vertelden hoe Microsoft Copilot de productiviteit van je organisatie kan verbeteren en welke rol de AI tool nu al kunnen spelen voor je Data & Analytics. 

Kortom, een mooie dag om op terug te blikken!

Inspirerende verhalen

De wereld van data is snel aan het veranderen!

Sessies

AI: THE NEXT STEP IN DATA & ANALYTICS

Tijdens deze sessie hebben Kees Groenewoud en Wim Verboom laten zien dat we ook in Data & Analytics niet meer om de impact van AI heen kunnen. Ze hebben laten zien welke trends invloed hebben op data engineering, analytics, BI en data science, welke ontwikkelingen we nog meer zien in de toekomst op het gebied van AI, en hoe je hiermee kunt inspelen op het data landschap om processen efficiënter te maken.

Terugblik_ 2Foqus Data & Analytics Event 2023-2-2Foqus Data Analytics

THE COPILOT EFFECT ON DATA & ANALYTICS

De lancering van Copilot door Microsoft opent nieuwe AI deuren. Hans de Vlieger van Pink Elephant en Anton van Keep van 2Foqus hebben laten zien wat de mogelijkheden zijn van Copilot in je dagelijkse werk met Microsoft 365, welke impact de tool gaat hebben op data analyse en waar de ontwikkelingen naartoe gaan in de (wellicht al nabije) toekomst? Inclusief demo van Hans in M365, en Anton heeft een demo gegeven met actuele data uit de baanwielrensport.

HOW TO CHOOSE YOUR WINNING DATA MANAGEMENT TOOL

Tijdens deze sessie hebben Michiel Hogsteenge en Rick Knaapen van 2Foqus je laten zien welke inzichten een data management platform je biedt die je nodig hebt om verder te komen. Aan de hand van van diverse variabelen hebben ze laten hoe je de juiste keuze kunt maken en met welke opties je rekening moet houden zodat je niet alleen nu profiteert van de kracht van een data management platform, maar ook klaar bent voor de toekomst.

REFERENCE CASE: STICHTING OPEN / WECYCLE

Tijdens deze sessie hebben Ralph Oudshoorn van Stichting Open en Sem Lemmers van Active Professionals je meegenomen in de datareis van Wecycle. Ze hebben laten zien welke route ze afgelegd hebben om van een vraaggestuurde organisatie te transformeren naar een proactieve, datagedreven organisatie. De uitdagingen en lessons learnt zijn gedeeld zodat je die zelf kunt meenemen naar jouw organisatie.

Terugblik_ 2Foqus Data & Analytics Event 2023-4-2Foqus Data Analytics

Nu doorpakken?

Met de gratis datascan van Cmotions weet je binnen 10 minuten wat de datavolwassenheid is van je organisatie en wat de aandachtspunten zijn.

Picture this

Nog een laatste korte terugblik van een aantal foto’s die er tijdens het event zijn genomen.

MELD JE ALVAST AAN VOOR HET DATA & ANALYTICS EVENT 2025!