how to win with data and analytics

Ontmoet de sprekers van het

Data & Analytics Event 2024

Marcel Bamberg

Dagvoorzitter

Marcel Bamberg is presentator en programmamaker. In de coronacrisis, toen al zijn werk stil kwam te liggen, is hij humoristische video’s gaan maken voor YouTube en TikTok die viral gingen en uiteindelijk werden opgepikt door AD.nl. Sinds 2022 maakt hij ook programma’s en series voor het AD.nl platform. In zijn programma’s en video’s zie je vaak onderwerpen als politiek en maatschappelijke betrokkenheid terug, maar dan verwerkt met humor.

 

Hugo Haak

Assistent-bondscoach Olympische Baanploeg, KNWU

Keynote Spreker

Samen met Nils van ’t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland won Hugo Haak goud op de teamsprint baanwielrennen tijdens het EK in 2015 en een jaar later zilver op het WK in London. In 2017 moest Hugo noodgedwongen stoppen vanwege fysieke problemen. Daarna begon hij direct als assistent-bondscoach van de baansprinters, mede op verzoek van Harrie Lavreysen, en een jaar later werd hij de nieuwe bondscoach doordat de huidige bondcoach Bill Huck vertrok. In 2019 werd Hugo uitgeroepen tot Nederlandse Coach van het Jaar o.a. door het behalen van de wereldtitel van de teamsprinters in datzelfde jaar. In 2021 won Hugo met het team 3 gouden, een zilveren en een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio. Na die Spelen stopte Hugo als bondscoach. Onder zijn leiding hebben de baansprinters maar liefst 26 titels gewonnen. Nu is Hugo weer actief als assistent-bondscoach richting de Olympische Spelen van Parijs deze zomer.

Kees Groenewoud

Directeur Cmotions

Spreker van de sessie ‘AI: The Next Step in Data & Analytics’ 

Kees Groenewoud is sinds 2011 directeur van Cmotions. In zijn jarenlange carrière heeft Kees uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van creatief ondernemerschap, marketing, sales, customer service en consultancy. Daarnaast is Kees docent aan de Beeckestijn Business School waar hij de opleidingen verzorgt op o.a. het gebied van Data Driven Strategie, Digitale Transformatie en Customer Experience Strategie.

Wim Verboom

Lead of Product AI, Cmotions

Spreker van de sessie ‘AI: The Next Step in Data & Analytics’

Wim Verboom is Senior Consultant, Lead of Product AI bij Cmotions, en onderdeel van The Analytics Lab van Cmotions. Naast zijn consultancy werk richt Wim zich dus ook op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen met behulp van data, modellen en AI. In dit laboratorium kan Wim zijn kennis en passie voor AI perfect tot zijn recht laten komen.

Hans de Vlieger

Business Development Microsoft, Pink Elephant

Spreker van de sessie ‘The Copilot effect on Data & Analytics’

Hans de Vlieger is bij Pink Elephant verantwoordelijk voor Business Development voor het Microsoft Portfolio. Hans is geen onbekende bij The Digital Neighborhood, aangezien hij al sinds 2018 betrokken is bij de groep. In zijn huidige rol staat hij voor Enablement (klaar maken van de producten voor verkoop), Co-Sell (het verbinden van accountmanagers) en Go-to-Market van alles wat Microsoft gerelateerd is. Bovendien is Hans ook intensief betrokken bij het Copilot project binnen Pink Elephant, waardoor hij de aangewezen persoon is om al je vragen over Copilot te stellen tijdens zijn plenaire sessie.

Anton van Keep

Consultancy Manager, Innovatie & Strategie, 2Foqus

Spreker van de sessie ‘The Copilot effect on Data & Analytics’

Anton van Keep is al vanaf de eerste dag betrokken bij 2Foqus. Begonnen als Business Intelligence Consultant doorgegroeid naar Senior Consultant en uiteindelijk Consultancy Manager, verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het consultancy team. Door zijn jarenlange ervaring als consultant heeft Anton vaardigheden ontwikkeld variërend van proceskennis tot IT-vaardigheden en advisering. Sinds april heeft Anton de nieuwe uitdaging opgepakt aan de slag te gaan als Proposition Manager.

Michiel Hofsteenge

BI Consultant, 2Foqus

Spreker van de sessie ‘How to Choose the Winning Data Management Tool’

Als BI consultant helpt Michiel organisaties beter inzicht te krijgen in hun prestaties zodat ze daar ook gericht op kunnen sturen. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis over de mogelijkheden en inhoud van Business Intelligence tools – en specifiek voor Qlik – via zijn blogserie op de website van 2Foqus.

Rick Knaapen

BI Consultant, 2Foqus

Spreker van de sessie ‘How to Choose the Winning Data Management Tool’

Met een passie voor werken met data, maar geen directe achtergrond op dit gebied, heeft Rick het Young Professional programma bij 2Foqus doorgelopen. En met succes! Vandaag de dag is Rick BI Consultant met een specialisatie in Power BI en werkt hij voor diverse klanten met het opzetten van overzichtelijke dashboards zodat ook zij kunnen winnen met data.

Stijn Kuijpers

Chief Strategic & Innovation Officer, Cmotions

Spreker van de sessie ‘Do you beat the Data Game’

Stijn Kuijpers is Chief Strategy & Innovation Officer bij Cmotions. Als ervaren specialist, leidinggevende en consultant weet hij op alle niveaus verbinding te leggen tussen strategie, organisatie, data & technologie, en is hij de drijver achter strategische initiatieven, partnerships en R&D projecten. In zijn carrière adviseerde Stijn profit- en nonprofit organisaties bij hun transitie naar datagedreven werken, waaronder UWV, De Persgroep, De Friesland Zorgverzekeraar, Autoschade Herstelgroep en Longfonds.

Mark Snel

BI Consultant, Cmotions

Spreker van de sessie ‘Do you beat the Data Game’

Mark Snel is de ontwikkelaar en één van de meesterbreinen achter de Data Game die gespeeld gaat worden tijdens één van onze break-out sessies. Het is Mark’s passie om data om te zetten naar inzichten en acties – of dat nu met beschrijvende statistiek is, met visuele dashboards of met voorspellende modellen. En die passie, in combinatie met zijn jarenlange ervaring, zet hij graag in voor zijn klanten en innovatieve projecten.

Wouter van Gils

Senior Data Science Consultant

Spreker van de sessie ‘How to win with data: Target to Data’

Wouter van Gils is Principal Consultant, Data Scientist en Docent bij Cmotions. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als data professional waarbij het vertalen van business vragen naar data gedreven oplossingen, het delen van kennis en het coachen van belanghebbenden om meer datagedreven te worden speerpunt zijn. Zijn specialisatie richt zich op datastrategie, generatieve AI, datavisualisatie  en stakeholdermanagement. Wouter heeft onder andere gewerkt voor UWV, KPN, Roche, Rabobank en CZ.

Ralph Oudshoorn

Business Analyst, Stichting Open / WeCycle

Spreker van de Reference Case over WeCycle

Ralph Oudshoon is Business Analyst bij Stichting Open, bij het brede publiek beter bekend als WeCycle. In deze rol is Ralph verantwoordelijk voor het verzamelen en interpreteren van alle beschikbare data binnen de organisatie en om daarmee de systemen en processen te verbeteren. Het is Ralph’s missie om uiteindelijk de hele organisatie datagedreven te laten werken én dat elke medewerker zelf met de data kan werken om hun dagelijkse werkzaamheden makkelijker en efficiënter te maken.

Sem Lemmers

Lead Consultant, Active Professionals

Spreker van Reference Case over WeCycle

Sem Lemmers is al ruim zeven jaar werkzaam bij Active Professionals én bij Stichting Open als Qlik Consultant. Begonnen als consultant, is Sem inmiddels doorgegroeid als Lead Consultant met een specialiteit op Qlik. In de loop der jaren heeft Sem Stichting Open geholpen te laten doorgroeien naar een datavolwassen organisatie met data in het hart van hun bedrijfsstrategie. Samen met Ralph Oudshoorn vormt Sem de kern van de business intelligence binnen Stichting Open en kunnen ze dus samen alles vertellen over de datareis die de organisatie heeft doorgemaakt.