Arbeidsbemiddeling

De wereld van werk verandert in een razendsnel tempo. Organisaties in de arbeidsbemiddelingsbranche staan voor de uitdaging om snel en efficiënt te reageren op steeds veranderende behoeften van zowel werknemers als werkgevers. Data en BI vormen een digitale spil in de arbeidsbemiddelingsbranche en dragen aanzienlijk bij aan het succes van organisaties in deze sector. Ze bieden de mogelijkheid om slimme beslissingen te nemen, efficiënter te werken en zich aan te passen aan de dynamische arbeidsmarkt. Maar waarom zijn deze elementen zo cruciaal?

Waarom is data literacy, data management, data analytics en dus business intelligence zo belangrijk in de arbeidsbemiddelingsbranche?

Arbeidsbemiddeling

WAAROM DATA & ANALYTICS

Optimalisatie van Matching

Data en BI stellen bedrijven binnen de arbeidsbemiddeling in staat om de vaardigheden, ervaring en verwachtingen van werknemers te analyseren en te vergelijken met de behoeften van werkgevers. Hierdoor kunnen ze efficiëntere en betere matches maken tussen flexwerkers en vacatures, wat leidt tot tevreden klanten aan beide kanten.

Operationele Efficiëntie

BI-tools kunnen operationele processen stroomlijnen, zoals tijdregistratie, loonadministratie en facturering. Dit vermindert handmatige fouten, verlaagt de operationele kosten en verhoogt de productiviteit.

Klanttevredenheid

Door gegevens over klanttevredenheid te verzamelen en te analyseren, kunnen arbeidsbemiddelingsbedrijven begrijpen hoe goed ze presteren en waar verbeteringen nodig zijn. Dit helpt hen om de dienstverlening continu te verbeteren en klanten te behouden.

Kostenbeheersing

Data stelt bedrijven binnen de arbeidsbemiddeling in staat om financiële gegevens nauwkeurig te beheren. Hierdoor kun je budgetten plannen, kosten bewaken en efficiënter middelen inzetten. Dat de financiële gezondheid van jouw bedrijf ten goede komt.

Compliance en Risicobeheer

De arbeidsbemiddelingsbranche is onderhevig aan strenge regelgeving en het is essentieel om aan deze regels te voldoen. Data en BI kunnen helpen bij het bewaken van naleving en het identificeren van risico’s, zodat ze tijdig kunnen worden aangepakt.

Concurrentievoordeel

Hoe blijf jij concurrentie je voor? Door snel en slim beslissingen te nemen in je kandidaat-flow en zo efficiënt en kostentechnisch slim mogelijk te handelen, lig je voorop ten opzichte van jouw concurrenten. Door middel van data kun jij allerlei processen en dus ook klanttevredenheid in kaart brengen. Zo kun je snel bijschakelen om je voordeel te behouden.

 

gegevensfragmentatie

Vaak heb je in de arbeidsbemiddelingsbranche te maken met gegevens die verspreid zijn over veel verschillende systemen. Het samenvoegen en integreren van deze gegevens kan lastig zijn, vooral als er geen gestandaardiseerde processen of systemen zijn om gegevens op één plek te verzamelen. Daar komt datamanagement goed van pas!

WELKE DATABRONNEN KENNEN WIJ?

 

Werk je ook met databronnenals ATS-, CRM-, ERP-, of verloningssystemen en wil jij dit omgezet hebben naar duidelijke stuurinformatie?

In de arbeidsbemiddelingsbranche zien we dat een aantal databronnen vaak gebruikt worden. Een hele hoop van deze bronnen zijn voor 2Foqus bekend terrein omdat we deze vaker ontsluiten. Voor een aantal systemen hebben we zelfs onze eigen oplossingen ontwikkeld. 

WELKE OPLOSSINGEN HEBBEN WIJ?

easyflex |

2Foqus heeft in samenwerking met Easyflex een dataplatform ontwikkeld. Dit platform draait in de cloud (Microsoft Azure). Door gebruik te maken van dit dataplatform heb je binnen een dag toegang tot alle Easyflex data en kan je gebruik maken van onze standaard dashboards en overzichten. Deze zijn zowel in Power BI als in Qlik Sense beschikbaar.

NEEM JIJ CONTACT MET ONS OP?

Wil jij meer weten over waar 2Foqus je bij kan helpen? Ben je op zoek naar meer kennis over data in de arbeidsbemiddelingsbranche, naar een sterk data warehouse of een tool waarmee al je analyses in één klap zichtbaar zijn? Of zoek je een partij die jou kan helpen met het implementeren van de diverse tools?

Onze consultants zijn gespecialiseerd in jouw branche! Neem voor je specifieke vragen contact op met een van onze accountmanager!

Marthijn Broeken

Accountmanager Arbeidsbemiddeling

Bel: 088 – 200 75 00
Mail: marthijn.broeken@2foqus.nl

DEZE KLANTEN GINGEN JE VOOR

TEVREDEN KLANTEN

ERVAREN PROFESSIONALS BINNEN ONS TEAM

GEBOUWDE DASHBOARDS

DATA WILL BLOW YOUR MIND