Microsoft Fabric

wat is Microsoft Fabric?

Ontdek Microsoft Fabric: het ultieme end-to-end analyse- en dataplatform

Microsoft Fabric is hét end-to-end analyse- en dataplatform, speciaal ontworpen voor bedrijven en organisateis die behoefte hebben aan een allesomvattende, uniforme oplossing. Dit krachtige platform dekt alle aspecten van gegevensbeheer, van data transfer en processing to record, transformatie, realtime event routing en rapportage. De suite biedt services, waaronder Data-engineering, Data Factory, Data Science, realtime analyse, datawarehouse en databases.

Fabric biedt een naadloos geïntegreerd, gebruiksvriendelijk platform dat werkt met een SaaS-model (Software as a Service). Microsoft Fabric integreert afzonderlijke onderdelen in een samenhangende stack. Met OneLake kun je gegevensopslag centraliseren in plaats van verschillende databases of datawarehouses. Door het gebruik van AI-mogelijkheden is handmatige integratie niet meer nodig. Met Fabric kun je onbewerkte gegevens eenvoudig omzetten in bruikbare inzichten voor je gebruikers.

Microsoft Fabric SaaS - 2Foqus Data Analytics

Microsoft Fabric, Software as a Service (SaaS)

Microsoft Fabric is een Software as a Service (SaaS) gebaseerde geïntegreerde omgeving waarin zowel nieuwe als bestaande onderdelen van Power BI, Synapse Analytics, Azure, Azure Data Factory en meer services worden gecombineerd.

Microsoft Fabric is Software as a Service (SaaS) gebaseerd

Microsoft Fabric is een geïntegreerd platform gebaseerd op Software as a Service (SaaS) dat nieuwe en bestaande onderdelen van Power BI, Azure Synapse Analytics, Azure Data Factory en andere services combineert. Het biedt gespecialiseerde gebruikerservaringen voor data-engineers, datawetenschappers en magazijnprofessionals. Fabric integreert verschillende workloads, zoals data-engineering, datawetenschap, datawarehousing, realtime intelligence en Power BI, binnen een gedeelde SaaS-basis.

fabric saas architectuur

Belangrijkste voordelen van Fabric

  • Diep geïntegreerde analyses voor verschillende sectoren.
  • Vertrouwde en makkelijk te leren gedeelde ervaringen.
  • Eenvoudige toegang tot en hergebruik van assets.
  • Geïntegreerde Data Lake-opslag die gegevens op locatie bewaart.
  • Gecentraliseerd beheer en governance.

Dankzij AI-integratie en de ingebouwde governance van Purview, biedt Fabric naadloze samenwerking tussen workloads, centrale configuratie van bedrijfsmogelijkheden en automatische toepassing van machtigingen en vertrouwelijkheidslabels. Dit stelt jou in staat om je te concentreren op je werk zonder je zorgen te maken over de onderliggende infrastructuur.

Onderdelen van Microsoft Fabric

Fabric biedt een uitgebreide set aan data en analyse onderdelen die zijn ontworpen om naadloos samen te werken. De volgende onderdelen maken deel uit van het Microsoft Fabric platform.

power-bi-icon

Power BI

Met Power BI kun je eenvoudig verbinding maken met databronnen, visualiseren en ontdekken wat belangrijk is en dat delen met iedereen die je wilt. Dankzij deze geïntegreerde oplossing hebben gebruikers snel en intuïtief toegang tot alle data in Fabric en kunnen ze betere beslissingen nemen op basis van deze data.

Data Activator icon

Data Activator

Data Activator is een no-code tool in Fabric waarmee je eenvoudig acties kunt instellen, zoals e-mailmeldingen en Power Automate-werkstromen. Deze acties worden geactiveerd wanneer Data Activator specifieke patronen of voorwaarden in jouw veranderende gegevens detecteert. Het houdt toezicht op gegevens in Power BI-rapporten en event streams. Zodra de gegevens bepaalde drempelwaarden bereiken of aan andere patronen voldoen, onderneemt Data Activator automatisch de juiste actie.

Synapse Real Time Analytics

Realtime intelligence

Realtime Intelligence is een complete oplossing voor gebeurtenisgestuurde scenario’s, streaminggegevens en gegevenslogboeken. Hiermee kun je inzichten verkrijgen, visualisaties maken en acties uitvoeren op bewegende gegevens. Dit gebeurt door gegevensopname, transformatie, opslag, analyse, visualisatie, tracking, AI en realtime acties te verwerken.

De Realtime-hub in Realtime Intelligence biedt je een breed scala aan connectors zonder code. Het voegt een catalogus van organisatiegegevens samen die beveiligd, beheerd en geïntegreerd zijn in Fabric. Hierdoor kun je eenvoudig en efficiënt werken met realtime data binnen je organisatie.

Fabric industry Solutions

Industry Solutions

Fabric biedt je branchespecifieke gegevensoplossingen die inspelen op de unieke behoeften en uitdagingen van jouw sector. Deze oplossingen omvatten gegevensbeheer, analyses en besluitvorming. Voor meer informatie kun je kijken bij de Brancheoplossingen in Microsoft Fabric.

Data Factory

Data Factory

Data Factory biedt je een moderne ervaring voor data-integratie, waarmee je data kunt opnemen, voorbereiden en transformeren uit een breed scala aan databronnen. Het combineert de eenvoud van Power Query en biedt meer dan 200 systeemeigen connectors, zodat je zowel on-premises als in de cloud verbinding kunt maken met databronnen.

Synapse Data Warehouse

Synapse Data Warehouse

Synapse Data Warehouse biedt je toonaangevende SQL-prestaties en schaalbaarheid. Hiermee kun je de rekenkracht scheiden van opslag, waardoor je beide onderdelen onafhankelijk kunt schalen. Daarnaast worden je gegevens standaard opgeslagen in de open Delta Lake-indeling.

Synapse Data Engineering

Synapse Data-engineering

Synapse Data-engineering biedt je een Spark-platform met geweldige ontwerp ervaringen. Hiermee kun je infrastructuren maken, beheren en optimaliseren voor het verzamelen, opslaan, verwerken en analyseren van grote gegevensvolumes. Dankzij de integratie van Fabric Spark met Data Factory kun je notebooks en Spark-taken plannen en organiseren. Bekijk Wat is Data Engineering in Microsoft Fabric? voor meer informatie.

Synapse Data Science

Synapse Data Science

Met Synapse Data Science kun je machine learning-modellen bouwen, implementeren en operationeel maken vanuit Fabric. Het is geïntegreerd met Azure Machine Learning en biedt ingebouwde experimenttracking en een modelregister. Als datawetenschapper kun je organisatorische gegevens verrijken met voorspellingen, en bedrijfsanalisten kunnen deze voorspellingen integreren in hun BI-rapporten. Hierdoor kun je verschuiven van beschrijvende naar voorspellende inzichten.

OneLake: de fundering van Microsoft Fabric

OneLake vormt de basis van alle Fabric-workloads binnen het Microsoft Fabric-platform. Dit data lake, ook wel bekend als OneLake, biedt een centrale locatie voor het opslaan van alle organisatorische gegevens waarmee de workloads werken.

Gebouwd op Azure Data Lake Storage (ADLS) Gen2

OneLake is gebaseerd op ADLS Gen2 en biedt een eenduidige SaaS-ervaring met tenantbrede opslag. Dit systeem is ontworpen voor zowel professionele ontwikkelaars als citizen developers. OneLake vereenvoudigt de infrastructuurervaring door de noodzaak te elimineren om kennis te hebben van complexe infrastructuurconcepten zoals resourcegroepen, RBAC (role-based access control), Azure Resource Manager, redundantie of regio’s. Het gebruik van Fabric vereist geen Azure-account.

Onelake architectuur

Geen gegevenssilo’s meer

OneLake voorkomt het ontstaan van gegevenssilo’s die vaak ontstaan wanneer afzonderlijke ontwikkelaars hun eigen geïsoleerde opslagaccounts aanmaken en configureren. In plaats daarvan biedt OneLake een geïntegreerd opslagsysteem voor alle ontwikkelaars. Dit systeem zorgt voor gemakkelijke gegevensdetectie en -deling, en garandeert een uniforme handhaving van beleids- en beveiligingsinstellingen.

Voordelen van OneLake

  • Centraal Gegevensbeheer: Eén locatie voor al uw organisatorische gegevens.
  • Eenvoudige Infrastructuur: Geen noodzaak om infrastructuurconcepten te begrijpen of te beheren.
  • Geïntegreerd en Uniform: Elimineert gegevenssilo’s en biedt een naadloze opslagervaring.
  • Gebruiksvriendelijk: Vereist geen Azure-account, waardoor toegang en gebruik eenvoudiger wordt.

Met OneLake biedt Microsoft Fabric een robuuste, centrale oplossing voor al jouw gegevensopslagbehoeften, waardoor je ontwikkelervaring eenvoudiger en efficiënter wordt.

TEVREDEN KLANTEN DAAR DOEN WE HET VOOR

 

ERVAAR DE WERELD VAN Fabric