data & analytics

In de huidige digitale, snelle en verbonden zakelijke wereld is data de levensader van succes geworden. Als ondernemer is het cruciaal om niet alleen gegevens te verzamelen, maar ook om ze op een strategische manier te analyseren en te interpreteren. Dit is business intelligence, of ook wel bekend als data & analytics.

In een tijdperk waarin informatie en dus data in overvloed aanwezig is, is het gebruik van analytics essentieel om bijvoorbeeld concurrentievoordeel te behalen. Bedrijven verzamelen enorme hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen, zoals klantinteracties, transacties, social media en meer. Zonder effectieve analyse blijft deze data slechts ruwe informatie en worden waardevolle kansen voor jouw bedrijf over het hoofd gezien. Je mist dan namelijk inzichten in klantgedrag, markttrends en operationele efficiëntie.

Dus wil je dat beslissingen niet langer worden genomen op basis van intuïtie in plaats van feitelijke gegevens? Start dan vandaag nog met Data Analytics!
2FOQUS DATA ANALYTICS

WAT IS ANALYTICS?

Eigenlijk is het heel simpel, namelijk: het analyseren van data.  Wat neerkomt op het proces van het onderzoeken, interpreteren en verwerken van grote hoeveelheden gegevens om waardevolle inzichten te verkrijgen. Met behulp van geavanceerde technologieën en algoritmes kun je met analytics trends, patronen en verborgen relaties in de data ontdekken. 

WAAROM ANALYTICS?

Het inzetten van analytics software geeft bedrijven niet alleen een grote tijdwinst, maar ook de mogelijkheid om met nieuwe inzichten onderbouwde beslissingen te nemen, te innoveren en te groeien in een sterk concurrende zakelijke omgeving. Vergelijk verschillende data met elkaar, maak processen inzichtelijk en kom er écht achter wat goed gaat of verbeterd kan worden binnen jouw organisatie. Kortom, data analytics is de sleutel tot het ontdekken van verborgen schatten in je bedrijfsgegevens. 

“Het stilstaan van één productlijn in onze fabriek kost €8.000,- per dag. Als we door de voorspellende trendanalyses vanuit Qlik Sense twee stilstanddagen hebben weten te voorkomen, hebben we de investering al terugverdiend!”

COO, Quooker

quooker-wit-2foqus

DE VOORDELEN VAN ANALYTICS

VERKRIJG INZICHT IN INFORMATIESTROMEN EN PROCESSEN

NEEM ONDERBOUWDE BESLISSINGEN OP BASIS VAN KWALITATIEVE DATA

SNEL EN EFFICIËNT HANDELEN

ontwikkel betere klantrelaties en loyaliteit door personalisering

BEVEILIG JOUW BEDRIJFSDATA EN VOLDOE AAN AVG-WETGEVING

PROFITEER VAN EEN GROOT CONCURRENTIEVOORDEEL

Identificeer potentiële risico's en voorspel toekomstige uitdagingen

BEN KLAAR VOOR BEDRIJFSGROEI

ONZE ANALYTICS OPLOSSINGEN

Qlik

QLIK SENSE

Qlik Sense is een modern en volledig webbased data analyse platform, gemaakt om iedereen binnen je organisatie data gedreven te laten werken. Deze tool stelt alle gebruikers in je organisatie in staat om flexibele, interactieve data visualisaties te maken.

Qlik

POWER BI

Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data, ontwikkeld en uitgegeven door het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft. Het doel is om data & analytics beschikbaar te maken voor de eindgebruiker.

deep dive into your data