Zorg

In de snel evoluerende zorgbranche worden data en Business Intelligence (BI) steeds belangrijker. Deze technologieën hebben een revolutionaire impact op hoe zorgverleners patiëntenzorg bieden en operationele efficiëntie realiseren. Maar wat is dan precies de meerwaarde van data en BI en hoe kan 2Foqus je ondersteunen met het behalen van jouw doelen?

Waarom is data literacy, data management, data analytics en dus business intelligence zo belangrijk in de zorgbranche?

food 2 foqus

WAAROM DATA & ANALYTICS?

Verbeterde Patiëntenzorg

Data en BI bieden zorgverleners de mogelijkheid om patiëntgegevens te verzamelen, analyseren en delen, wat leidt tot beter geïnformeerde behandelingsbeslissingen. Dit resulteert in meer gepersonaliseerde en effectieve zorg, wat de levenskwaliteit van patiënten verbetert.

Efficiëntie

In de zorg is efficiëntie van vitaal belang. Data en BI helpen bij het optimaliseren van resourceplanning, zoals personeelstoewijzing en voorraadbeheer. Dit resulteert in kostenbesparingen en betere operationele prestaties.

Compliance en Patiëntveiligheid

In de zorgsector zijn strikte regelgeving en patiëntveiligheid van het grootste belang. Data en BI helpen bij het bewaken van naleving van voorschriften en het minimaliseren van risico’s.

Gegevensfragmentatie

Zorgorganisaties hebben vaak te maken met gegevensfragmentatie, waarbij gegevens verspreid zijn over verschillende systemen en databases. Dit maakt het moeilijk om een holistisch beeld te krijgen van de patiëntgegevens en om gegevens effectief te analyseren. Datamanagement en data analyse helpen hierbij.

Verbetering datakwaliteit

Onjuiste, onvolledige of inconsistente gegevens kunnen een aanzienlijke impact hebben op de analyse en besluitvorming in de zorgsector. Het waarborgen van hoge datakwaliteit is een uitdaging, vooral vanwege de grote hoeveelheden gegevens die worden gegenereerd door verschillende bronnen en systemen. Datamanagement kan je hier bij helpen.

WELKE DATABRONNEN KENNEN WIJ?

 

Werk je ook met verschillende databronnen als EPD-, ZIS-, EVS-, PACS-, LIS-, FMS-, HRMS-systemen of E-healthplatforms en zie je door de bomen het bos niet meer?

In de zorgbranche zien we dat een aantal databronnen vaak gebruikt worden. Een hele hoop van deze bronnen zijn voor 2Foqus bekend terrein omdat we deze vaker ontsluiten. Zo maak jij binnen de zorg vast regelmatig gebruik van EPD-, ZIS-, EVS-, PACS-, LIS-, FMS-, HRMS-systemen of E-healthplatforms.

Hiernaast zie je een aantal databronnen die 2Foqus vaker onsluit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van merken die in Nederland veel worden gebruikt.

NEEM JIJ CONTACT MET ONS OP?

Wil jij meer weten over waar 2Foqus je bij kan helpen? Ben je op zoek naar meer kennis over data in de zorgbranche, naar een sterk data warehouse of een tool waarmee al je analyses in één klap zichtbaar zijn? Of zoek je een partij die jou kan helpen met het implementeren van de diverse tools?

Onze consultants zijn gespecialiseerd in jouw branche! Neem voor je specifieke vragen contact op met onze accountmanager!

SJOERD DE WITTE

Accountmanager Zorg

Bel: 088 – 200 75 00
Mail: sjoerd.dewitte@2foqus.nl

DEZE KLANTEN GINGEN JE VOOR

TEVREDEN KLANTEN

ERVAREN PROFESSIONALS BINNEN ONS TEAM

GEBOUWDE DASHBOARDS

DATA WILL BLOW YOUR MIND