groothandel

In de dynamische wereld van de groothandel is het vermogen om snel en slim beslissingen te nemen van onschatbare waarde. Hier komen data en Business Intelligence om de hoek kijken. Laten we eens dieper ingaan op waarom deze twee elementen zo cruciaal zijn in de groothandel.

Waarom is data literacy, data management, data analytics en dus business intelligence zo belangrijk voor groothandels?

Groothandel 2foqus

WAAROM DATA & ANALYTICS

Efficiëntie

Data en BI kunnen operationele processen stroomlijnen. Door inzicht te krijgen in de prestaties van medewerkers, transportroutes en magazijnactiviteiten, kunnen groothandels bedrijfskosten verlagen en de productiviteit verhogen.

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer is een van de grootste uitdagingen in de groothandel. Data en BI stellen groothandelsbedrijven in staat om hun voorraadniveaus nauwkeurig te monitoren en voorspellingen te doen op basis van historische verkoopgegevens. Dit vermindert het risico van over- of onderbevoorrading, optimaliseert de cashflow en verbetert de algehele efficiëntie.

Concurrentievoordeel

In een competitieve markt is het essentieel om een voorsprong te hebben. BI-tools kunnen concurrentieanalyse vergemakkelijken, waardoor groothandelsbedrijven beter kunnen begrijpen hoe ze zich verhouden tot hun rivalen en waar kansen voor verbetering liggen.

Gegevensfragmentatie

Vaak heb je als groothandel te maken met gegevens die verspreid zijn over verschillende systemen, zoals voorraadbeheer, verkoop, inkoop en logistiek. Het samenvoegen en integreren van deze gegevens kan lastig zijn, vooral als er geen gestandaardiseerde processen of systemen zijn om gegevens op één plek te verzamelen. Daar komt datamanagement goed van pas!

Privacy en beveiliging

Als groothandel verzamel en verwerk je vaak gevoelige informatie, zoals klantgegevens, financiële gegevens en handelsinformatie. Het waarborgen van de privacy en beveiliging van deze gegevens is van cruciaal belang, maar kan ook een uitdaging vormen vanwege de toenemende regelgeving en de voortdurende bedreigingen van gegevensinbreuken. Daar helpen we je graag mee!

Beperkte gegevenskwaliteit

Groothandels hebben vaak te maken met grote hoeveelheden gegevens die afkomstig zijn uit verschillende bronnen. Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat de gegevens accuraat, consistent en up-to-date zijn. Slechte gegevenskwaliteit kan leiden tot onnauwkeurige analyses en besluitvorming. Ga af op juiste feiten en niet meer op een onderbuikgevoel!

WELKE DATABRONNEN KENNEN WIJ?

 

Zie jij door de bomen het bos niet meer door alle ERP-, CRM- en voorraadbeheersystemen? Heb  je daarnaast ook nog eens te maken met E-commerceplatfroms en transport- of logistieke managementsoftware? 

Binnen de sector groothandel worden verschillende bedrijfsapplicaties gebruikt om de operationele processen te ondersteunen en te optimaliseren. Een hele hoop van deze systemen kennen wij en kunnen wij ontsluiten voor je. Hiernaast zie je een greep uit de vele bedrijfsapplicaties die in de groothandelssector worden gebruikt. De specifieke keuze van applicaties kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het bedrijf, de sector waarin het actief is en de specifieke behoeften en doelstellingen van de groothandel.

NEEM JIJ CONTACT MET ONS OP?

Wil jij meer weten over waar 2Foqus je bij kan helpen? Ben je op zoek naar meer kennis over data in de groothandelbranche, naar een sterk data warehouse of een tool waarmee al je analyses in één klap zichtbaar zijn? Of zoek je een partij die jou kan helpen met het implementeren van de diverse tools?

Onze consultants zijn gespecialiseerd in jouw branche! Neem voor je specifieke vragen contact op met onze accountmanager!

Hans Wijnen

Key Account Manager

Bel: 088 – 200 75 00
Mail: hans.wijnen@2foqus.nl

DEZE KLANTEN GINGEN JE VOOR

TEVREDEN KLANTEN

ERVAREN PROFESSIONALS BINNEN ONS TEAM

GEBOUWDE DASHBOARDS

DATA WILL BLOW YOUR MIND