data science

In de snel evoluerende zakelijke omgeving van vandaag is data de drijvende kracht achter strategische besluitvorming en concurrentievoordeel. Het benutten en vooral begrijpen van de juiste data is van cruciaal belang is voor het succes en de groei van uw onderneming. Laten we daarom eens duiken in de wereld van Data Science en waarom het onmisbaar is in deze tijd.

2foqus data blows your mind

WAT IS DATA SCIENCE?

Data Science is de kunst en wetenschap van het verzamelen, analyseren en interpreteren van grote hoeveelheden data. Data Science richt zich met name op het ontwikkelen en toepassen van machine learning modellen en daarnaast omvat het een breed scala aan technieken, waaronder statistische analyses, datamining en datavisualisatie. Dit om ingewikkelde zakelijke uitdagingen op te lossen en zelfs te voorspellen. Data Science modellen zoeken namelijk naar patronen en correlaties in data en maken die direct zichtbaar. Ze verklaren, herkennen en berekenen deze patronen en correlaties zodat je voorbereid te werk kunt gaan.

WAAROM DATA SCIENCE?

Data Science gaat dus nog een stap verder dan Data Analytics. Door middel van technische en wiskundige technieken kun je inzichten genereren die je met standaard Data Analytics niet kunt berekenen. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om met Data Science begrippen in kaart te brengen die moeilijk in getallen uit te drukken zijn. Zoals teksten, klantervaringen en empathie.

Ook kun je met Data Science aan de slag met geautomatiseerde systemen. Bijvoorbeeld signaal- of gevaarherkenning of automatische scripts aanmaken voor handmatige acties. Maar het belangrijkste is dat je verbanden kunt zien met Data Science die je eerst niet zag. Of sterker nog, die een mens met het blote oog gewoon niet kan zien.

Tot slot is Data Science onmisbaar in een tijdperk waarin gegevens in overvloed beschikbaar zijn. Data Science helpt bedrijven om deze enorme hoeveelheid informatie te filteren en te begrijpen, zodat ze gerichte acties kunnen ondernemen. Door al deze facetten begrijp je niet alleen je data beter, maar kun je ook veel concurrentievoordeel halen uit je data en sneller innoveren!

VERSCHIL DATA ANALYTICS & DATA SCIENCE

Data analytics en data science zijn termen die dicht bij elkaar liggen. Beide hebben ze als doel om je inzicht te geven in je waardoor je keuzes kan maken op basis van data en daarnaast waarde toe te voegen. Bijvoorbeeld het verbeteren van verschillende processen binnen jouw bedrijf aan de hand van stuurinformatie. Maar data science gaat net een stap verder. Waar analytics ophoudt bij het tonen en inzicht geven in je data, helpt data science je met berekenen wat invloed heeft op de gegevens die je ziet. Welke zaken verklaren je cijfers. Als je vervolgens weet wat invloed heeft op je data, kun je nog een stap extra maken. Je kunt gaan voorspellen wat er mogelijk gaat gebeuren en hierdoor beter voorbereid zijn op zaken die normaal onvoorziene waren.

DEEP DIVE INTO YOUR DATA