food

In de Nederlandse voedselproductiebranche speelt data een cruciale rol. Het verzamelen en analyseren van gegevens stelt producenten in staat om efficiënter te opereren, voedselveiligheid te waarborgen en duurzame praktijken te implementeren. Data stimuleert innovatie en transparantie in onze voedselketen. In de snel evoluerende wereld van voedselproductie is informatie dus de sleutel tot succes.

Waarom is data literacy, data management, data analytics en dus business intelligence zo belangrijk in de foodbranche?

food 2 foqus

WAAROM DATA & ANALYTICS

Efficiëntie

Data stelt voedselproducenten in staat om elk stadium van hun operaties te analyseren en te optimaliseren. Door gegevens te verzamelen over bijvoorbeeld oogsttijden, productiviteit van machines en voorraadniveaus, kunnen bedrijven kostbare verspilling verminderen en de efficiëntie verhogen.

Kwaliteitsbewaking

Data en BI stellen producenten in staat om de kwaliteit van hun producten nauwlettend in de gaten te houden. Ze kunnen de temperatuur, vochtigheid en andere omgevingsfactoren bewaken om ervoor te zorgen dat producten voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid en smaak.

Voorraadbeheer

Een van de grootste uitdagingen in de voedselproductie is het beheren van voorraadniveaus. Business Intelligence maakt het mogelijk om nauwkeurige voorspellingen te doen, waardoor verspilling wordt verminderd en de beschikbaarheid van producten wordt gewaarborgd.

Kostenbeheersing

Door gegevens te gebruiken om operationele kosten te analyseren, kun je als voedselproducent budgetten verfijnen en overschrijdingen vermijden. Er zijn vaak meerdere lijnen, al dan niet in productie of in onderhoud. Krijg inzicht in hoe dit juist gepland kan worden of bijvoorbeeld hoeveel mensen en producten er nodig zijn.

Logistieke vraagstukken

Bijvoorbeeld: Wanneer moet welke productie klaar zijn en met name wanneer wordt dit niet gehaald? Wat is hiervan dan de oorzaak? Welke route moet een vrachtwagen nemen en welke eventuele extra kosten zijn hieraan verbonden? Dit kun je gemakkelijk inzichtelijk krijgen met BI. 

Traceability

Het is veel voorkomend dat je meerdere leveranciers hebt. De vraag blijft dan altijd bestaan hoeveel en welke leveranciers zitten er in een productiebatch? Als je bijvoorbeeld een terugroepactie van producten hebt, is het noodzaak dat het goed inzichtelijk is hoe deze stroom precies loopt.

WELKE DATABRONNEN KENNEN WIJ?

 

Werk je ook met databronnen als Reflex, Microsoft Dynamics, Exact of SAP?

In de foodbranche zien we dat een aantal databronnen vaak gebruikt worden. Een hele hoop van deze bronnen zijn voor 2Foqus bekend terrein omdat we deze vaker ontsluiten. Voor een aantal systemen hebben we zelfs onze eigen oplossingen ontwikkeld. 

WELKE OPLOSSINGEN HEBBEN WIJ?

OCULUS BUSINESS SOFTWARE | Pantheon

Al jaren lang is 2Foqus partner van Pantheon Automatiseringen en heeft voor haar Oculus Software een aantal volledig dynamische management dashboards ontwikkeld die u alle informatie presenteren over de verkoop-, inkoop-, voorraad-, debiteuren- en crediteurenactiviteiten. Deze “quick start dashboards” zijn in slechts enkele dagen te implementeren, hierdoor bent u in staat zeer snel over de juiste en gewenste informatie te beschikken.

reflexsystems | food

Al bijna 10 jaar hebben ReflexSystems en 2Foqus een strategische samenwerking op het gebied van informatievoorziening voor ReflexSystems klanten. 2Foqus heeft op basis van Reflex een drietal snelle start dashboards ontwikkeld waaruit op een gebruiksvriendelijke wijze informatie beschikbaar is voor gebruikers van ReflexSystems.

NEEM JIJ CONTACT MET ONS OP?

Wil jij meer weten over waar 2Foqus je bij kan helpen? Ben je op zoek naar meer kennis over data in de foodbranche, naar een sterk data warehouse of een tool waarmee al je analyses in één klap zichtbaar zijn? Of zoek je een partij die jou kan helpen met het implementeren van de diverse tools?

Onze consultants zijn gespecialiseerd in jouw branche! Neem voor je specifieke vragen contact op met onze accountmanager!

Rob reints

Accountmanager Foodbranche

Bel: 088 – 200 75 00
Mail: rob.reints@2foqus.nl

DEZE KLANTEN GINGEN JE VOOR

TEVREDEN KLANTEN

ERVAREN PROFESSIONALS BINNEN ONS TEAM

GEBOUWDE DASHBOARDS

DATA WILL BLOW YOUR MIND