Terugblik 2Foqus Data & Analytics Event 2022

OP 11 OKTOBER WAS HET EINDELIJK WEER ZOVER: HET 2FOQUS DATA & ANALYTICS EVENT 2022.

Een dag vol inspirerende presentaties en sprekers, een wandeling langs de panda’s, maar vooral een dag waarop we weer samen kwamen en kennis met elkaar konden delen.

Het schitterende weer én Ouwehands Dierenpark Rhenen als prachtige locatie was deze editie weer geslaagd! Met een bijzondere presentaties van de CEO van TimeXtender, Heine Krog Iversen en de Zoölogic Director José Kok van Ouwehands Dierenpark. Een middagprogramma verdeeld over drie zalen met inhoudelijke presentaties over TimeXtender, Qlik en Data Literacy en een tof verhaal van Vera Crijns over het belang van data bij Quooker.

Kortom, een mooie dag om op terug te blikken!

Aftermovie 2Foqus Data & Analytics Event 2022

Inspirerende verhalen

Het belang en de keerzijde van data, maar vooral ook de vele mogelijkheden van data.

Heine Krog Iversen - TimeXtender

Over het belang en de keerzijde van data. Hoe low code / no code oplossingen zouden moeten werken, maar dit veelal nog niet doen. Dat daardoor veel productiviteit verloren gaat en hoe TimeXtender hierin verandering in probeert te brengen. Maar ook over hoe het is om te leven in een wereld waarin alles om data draait en tegelijkertijd om de mens. Dat wij mensen de output van Artificial Intelligence en Machine Learning bepalen omdat wij ze het zo “geleerd” hebben.

José Kok - Ouwehands Dierenpark

Over hoe data ingezet wordt in dierentuinen over de hele wereld. Waar data voor gebruikt wordt en hoe belangrijk het verzamelen van data is.

Vera Crijns - Quooker

Over hoe data en vooral de inzichten vanuit data hebben bijgedragen aan de enorme wereldwijde groei van Quooker in de afgelopen 10 jaar. Hoe vanuit de vraag vanaf de werkvloer stapsgewijs steeds meer data is ingezet om Quooker slagvaardig en gezond te laten groeien.

Sessies Qlik

Tijdens de Qlik sessies hebben we stil gestaan bij het nut van datagedreven werken in een continue veranderende wereld en marktsituatie. Hoe Qlik kan ondersteunen bij het opzetten van een datagedreven organisatie en hoe Qlik daarin verschilt ten opzichte van concurrerende oplossingen. Ook werd stilgestaan bij de nieuwe versies van Qlik, Qlik Sense en Qlik Cloud en hoe deze verschillen ten opzichte van Qlikview. De presentatie werd afgesloten met een live demo en een vragenrondje. Wil je de highlights van de presentaties nog even nalezen, klik op onderstaande knop.

Wil je een meer diepgaande uitleg over de mogelijkheden van Qlik, vraag dan een demo aan.

Sessies TimeXtender

Tijdens de TimeXtender sessies werd gepresenteerd hoe je met TimeXtender op een eenvoudige manier data uit verschillende databronnen kan ontsluiten en klaar maken voor datavisualisatie. Hoe de structuur en werkwijze eruit ziet, de mogelijkheden van synchronisatie en het incrementeel laden van data. Daarnaast werd er tijdens de presentaties stil gestaan bij de nieuwe versie van TimeXtender en op welke punten deze is veranderd ten opzichte van de oude versie. De presentaties werden afgesloten met een live demo en een vragenrondje. Wil je snel even de highlights van de presentaties nalezen, klik dan hieronder.

Sessies Data Literacy

How to NOT Get Lost in the Jungle of Data?

Data Literacy is bij veel organisaties nog onderbelicht. Tijdens de Data Literacy sessie hebben we de aandacht gevestigd op het leren lezen en begrijpen van data. Hoe belangrijk het is om te begrijpen wat je ziet en leest en dat iedereen binnen de organisatie daar dezelfde beelden en interpretaties bij heeft. Hoe je start van Data Literacy / Business Intelligence in je organisatie, welke veranderingen komen hierbij kijken op de werkvloer en wat is het belang van data op de juiste manier te presenteren. Dit alles aan de hand van pakkende voorbeelden. Wil je de Data Literacy presentatie nalezen, klik dan hieronder.

Wil je meer weten over Data Literacy of wil je aan de slag met Date Literacy? Maak dan een afspraak met ons!

Picture this

Nog een laatste korte terugblik van een aantal foto’s die er tijdens het event zijn genomen.