TimeXtender


TimeXtender wordt gebruikt voor het opzetten van een flexibel data management platform. TimeXtender helpt bij het voorbereiden en beheren van jouw data ten behoeve van analyses en A.I. en dit alles zonder een regel code te schrijven!

Besparing op ontwikkelkosten

Besparing op onderhoudskosten

Waarom TimeXtender?


Het ontwikkelen en beheren van een datawarehouse kost veel tijd en geld. Ad hoc programmeren zorgt bijvoorbeeld voor on-gedocumenteerde en oncontroleerbare code. Met TimeXtender ontwikkel je sneller en bespaar je op beheer omdat het geautomatiseerd (ETL) script en documentatie genereert. Hiermee ontwikkel je een toekomstbestendige datawarehouse waar iedere ontwikkelaar eenvoudig mee overweg kan.

Case: Quooker

“Als we door de voorspellende trendanalyses van QlikView twee stilstand-dagen hebben weten te voorkomen is de investering al terugverdiend.”

Geertjan Woltjes, Controller/Plant Manger

Lees de hele case

Bekijk de belangrijkste kenmerken


Data lineage


Het vinden van fouten in het datamodel kan een omslachtig proces zijn, maar met TimeXtender wordt dit zo eenvoudig als het klikken op een knop. Als je vraagtekens hebt bij een bepaald getal in een rapport, kun je met de functie Data lineage dit getal herleiden naar de oorsprong ervan, door eenvoudig op het gegevenspunt te klikken. Hiermee kun je vragen beantwoorden als: "Wat zijn de bronnen voor het rapport waar ik naar kijk?" En "Welke transformaties zijn toegepast op de data?" Antwoorden op deze vragen zorgen voor meer vertrouwen en helpen bij het bereiken van compliance in vele industrieën, waaronder gezondheidszorg, financiën en productieomgevingen. De data lineage-functie in TimeXtender volgt alle objecten en hun afhankelijkheden en levert een end-to-end visuele weergave van de levenscyclus van de data.

Impact analyse


Een belangrijke uitdaging van elke integratie-inspanning is het bepalen van de impact die een verandering kan hebben. Met TimeXtender is dit eenvoudig. Je kunt impactanalyses uitvoeren op tabellen en velden en automatisch afhankelijkheden en / of potentiële impacts identificeren. Als bijvoorbeeld een voorgestelde wijziging in jouw operationele systeem het "Verkoopbedrag" zal wijzigen van inclusief belasting naar exclusief belasting, zal TimeXtender jou automatisch laten zien waar het veld "Verkoopbedrag" wordt gebruikt om al het benodigde werk aan te pakken voorafgaand aan de voorgestelde veranderingen.

Execution engines


Met de intelligente motor van TimeXtender krijg je snelheid, behendigheid en geoptimaliseerde prestaties. Met parallelle uitvoering kun je meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren in plaats van opeenvolgend. De uitvoeringstijden voor de afzonderlijke objecten worden vastgelegd en TimeXtender gebruikt deze informatie om de uitvoering te optimaliseren. De grootste taken worden eerst uitgevoerd, rekening houdend met afhankelijkheden tussen objecten. Gebaseerd op geautomatiseerde analyse van de verwerkingslogboeken, verbetert een algoritme de parallelliteit van elke lading op basis van de feitelijke gegevens die worden verwerkt, waardoor betere prestaties worden bereikt met elke lading. De uitvoeringsvolgorde is dus niet alleen in het begin geoptimaliseerd, zoals je kan doen bij het handmatig coderen, maar ook telkens wanneer het project wordt uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat dingen snel gaan.

Performance tracking


Alle uitvoeringstaken worden tot in de kleinste details opgeslagen. Dit helpt bij het uitzoeken van de oorzaak wanneer er iets verandert. Bijvoorbeeld wanneer een reloadtijd de afgelopen week sterk is toegenomen, vergelijkt TimeXtender de tijd automatisch met de vorige week. Op deze manier kun je vaststellen wanneer de verhoging is gestart. Door de reload te onderzoeken, kun je een specifieke tabel vinden die nu twee keer zo lang duurt om te laden. Het is snel en gemakkelijk om een knelpunt te identificeren.

Documentatie


De robuuste documentatie die automatisch wordt gegenereerd door TimeXtender kan je helpen om te voldoen aan de wettelijke voorschriften zoals Sarbanes-Oxley, HIPAA of Basel II. Met één klik op de knop creëer je een PDF met alle metadata uit jouw datawarehouse. In de documentatie kun je de namen, instellingen, beschrijving en code voor elk object zien. TimeXtender-documentatie omvat volledige versiecontrole om ervoor te zorgen dat de gegenereerde documentatie overeenkomt met de geïmplementeerde versie van het project. Opmerkingen kunnen worden toegevoegd aan alle elementen in het project. De documentatie wordt geleverd als een hyperlink PDF-document op basis van een sjabloon dat je naar wens kan wijzigen.

Incrementeel laden


Met slechts een paar klikken kan je data incrementeel laden inschakelen. Dit bespaart tijd en helpt de systeemprestaties te optimaliseren. Met één klik kun je selecteren of rijen die in de bron zijn verwijderd, uit de oplossing moeten worden verwijderd of gewoon als verwijderd moeten worden gemarkeerd voor latere analyse. Door alleen nieuwe en gewijzigde records te laden, kan je de laadtijden drastisch verminderen, tijd, middelen, geheugen, bandbreedte en CPU-schijfruimte besparen. En daardoor snellere en nauwkeurigere beslissingen nemen.

Semantische laag


Het modelleren met een Semantische laag biedt gemakkelijke toegang tot data die relevant is voor een specifieke afdeling of doel. Een van de uitdagingen waarmee zakelijke gebruikers in een Self Service -omgeving worden geconfronteerd, is dat ze de systeemterminologie niet altijd begrijpen. Als gevolg hiervan interpreteren ze de gegevens mogelijk niet correct of begrijpen ze de rapporten niet. In TimeXtender lossen we dit probleem op door gegevens op een relevante manieren te transformeren met behulp van beschrijvingen die voor zakelijke gebruikers gemakkelijk te begrijpen zijn.

Versiebeheer


Het geautomatiseerde versiebeheer in TimeXtender heeft twee grote voordelen. Ten eerste biedt het robuuste documentatie met één klik op de knop. En ten tweede kun je een project gemakkelijk op een eerder tijdstip herstellen. Elke versie van een project is uniek geïdentificeerd en de status van de objecten binnen dat project worden vastgelegd. Dit kan een tijdstempel zijn, een beschrijving van de wijzigingen en wie de wijzigingen heeft aangebracht. Wanneer een object wordt gemaakt, gewijzigd of verwijderd, wordt automatisch een nieuwe versie gegenereerd, waardoor het heel eenvoudig is om een project te herstellen als er een fout is gemaakt.

Slowly changing dimensions


Namen en adressen veranderen, verkopers komen en gaan, bedrijven introduceren nieuwe producten en elimineren oude. Het verwerken van dimensionale gegevens door de tijd heen is een van de moeilijkste aspecten van een databaseontwerp. Maar met TimeXtender is dit heel eenvoudig. Het kan zelfs in enkele minuten worden ingesteld. TimeXtender ondersteunt “slowly changing dimensions”, zodat je veranderingen in de tijd of op een bepaald tijdstip nauwkeurig kan beoordelen. Het unieke geoptimaliseerde model voor het detecteren van veranderingen maakt het extreem snel en veruit de beste SCD-implementatie in zijn klasse.

Multiple envirionment


TimeXtender ondersteunt meerdere specifieke omgevingen voor ontwikkeling, testen, productie, enz. Dit zorgt ervoor dat de productieomgeving altijd online is en beschikbaar is voor de eindgebruikers. Het vergemakkelijkt ook het automatische versiebeheer in de productieomgeving. Meerdere omgevingen bieden een eenvoudige en gemakkelijk te gebruiken interface waar je het project kan overbrengen tussen omgevingen, bijvoorbeeld tussen Ontwikkeling en QA en van QA naar Productie. De functies zorgen ervoor dat het hele project wordt overgedragen en dat niets wordt vergeten. Door gebruik te maken van differentiële implementatietechnieken, kan TimeXtender alleen de wijzigingen opnieuw implementeren die nodig zijn in de nieuwe omgeving.

Multiple users


Meerdere gebruikers betekent gewoon dat binnen TimeXtender meer mensen tegelijkertijd aan hetzelfde project kunnen (samen)werken. Je kan bijhouden wie aan welke projecten werkt (in- en uitchecken) en kunnen meerdere ontwikkelaars tegelijkertijd werken.

Connectors and adapters


TimeXtender kan uit vrijwel elke gegevensbron data ontsluiten. Dit kan doordat TimeXtender is uitgerust met intelligente adapters voor de meest populaire bronsystemen. Deze adapters halen gegevens op met behulp van de bedrijfslogica van de bronsystemen. Hiermee kan je gegevens uit elk bronsysteem sneller en efficiënter dan ooit tevoren ontsloten worden.

Integratie met datawarehouse


TimeXtender maakt het mogelijk om een traditioneel gebouwd datawarehouse volledig te integreren in het een nieuw geautomatiseerd platform. Dit betekent dat de startkosten voor iemand met een bestaande DWH laag zullen zijn. De daadwerkelijke overgang naar een nieuw geautomatiseerd platform kan indien nodig later beginnen. Met behulp van de functies in TimeXtender kan dit in een gecontroleerde en veilige manier worden gedaan.

Beveiliging


Met de beveiligingsfuncties die in TimeXtender zijn ingebouwd, kun je gebruikers en toegangsrechten vastleggen op object- en rijniveau. Beveiliging op objectniveau zorgt ervoor dat geverifieerde gebruikers alleen toegang hebben tot de data, tabellen of kolommen die ze mogen zien. Een verkoper mag bijvoorbeeld alleen de data zien in zijn/haar regio.

Meer weten van TimeXtender?

General Data Protection Regulation (GDPR)


Er bestaat nog altijd veel onduidelijkheid over de definitie en de eisen betreffende persoonsgegevens of persoonlijk identificeerbare informatie. Hoewel dit wellicht per land en bedrijf zal verschillen, zul je het volgende moeten documenteren:

  • Welke gegevens je bewaart en waar je die bewaart
  • Hoe die gegevens worden beheerd en waarvoor je ze gebruikt
  • Wie toegang tot deze gegevens heeft

Klaar voor de toekomst


Naarmate je meer ontdekt over de AVG tijdens de implementatie, kan je de oplossing klaarmaken voor de toekomst omdat je nu over de flexibiliteit beschikt om:

  • In te spelen op nieuwe of bijgewerkte eisen waar en wanneer dat nodig is.
  • TimeXtender in de cloud, lokaal of als hybride model te bouwen. Al deze methoden bieden een beheerde, volledig geautomatiseerde omgeving waardoor je makkelijk kan wisselen tussen de drie modellen zonder iets te wijzigen. Zelfs de documentatie wordt automatisch bijgewerkt.
  • Onbezorgd verder te werken met meerdere Business Intelligence-tools, aangezien TimeXtender compatibel is met alle front-end systemen en je elke BI-tool voor statistieken of analyses kan verbinden op elk niveau van TimeXtender.

2.700 bedrijven, waarvan een groot aantal te maken heeft met strikte verordeningen betreffende data compliance, gingen je voor en maken al gebruik van TimeXtender. Al deze bedrijven kunnen nu zonder tijdrovende, handgeschreven documentatie.

Gerelateerde oplossingen


Qlik Sense

Het data analytics platform dat ervoor zorgt dat bedrijven op allerlei niveaus meer uit hun data kunnen halen. Combineer alle databronnen, hoe groot of complex het ook is. Creëer vervolgens in een handomdraai de mooiste visualisaties.

Power BI

Power BI geeft beslissers op elk niveau inzicht in voor hen relevante informatie. Anytime, anyplace, en via any device. Zo kun je gemakkelijker en beter sturen op de doelen voor de toekomst.

TimeXtender workshop

2Foqus organiseert regelmatig TimeXtender workshops. Tijdens deze workshop kom je te weten waar de kracht ligt van dit krachtige datamanagement platform en welke voordelen het kan hebben voor jouw organisatie.