Qlik zet met overname van Kyndi een belangrijke AI stap voor het verwerken en interpreteren van ongestructureerde data

Kyndi, een toonaangevend bedrijf in natural language processing, search en generative AI, is recentelijk overgenomen door Qlik. Met deze overname zet Qlik een belangrijke stap in de AI-visie het bedrijf om uitgebreide antwoorden te leveren uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data.

De combinatie van Qlik en Kyndi is een krachtige aanvulling voor bedrijven die hun data-analyse en besluitvormingsprocessen willen verbeteren. Door gestructureerde en ongestructureerde gegevens samen te brengen, biedt Qlik’s verrijkte AI-capaciteiten bedrijven de mogelijkheid om diepere inzichten en meer geïnformeerde beslissingen te nemen over een breed scala aan bedrijfsscenario’s.

Voordelen integratie Kyndi en Qlik

De integratie van Kyndi’s technologieën in Qlik biedt interessante voordelen voor de gebruikers van Qlik, met name in de wijze waarop zij omgaan met data-analyse en besluitvorming. Hieronder worden enkele van deze voordelen verder uitgewerkt:

Verbeterde verwerking van ongestructureerde data

Een van de grootste uitdagingen in de hedendaagse data-analyse is het omgaan met ongestructureerde data. Kyndi’s expertise in natuurlijke taalverwerking en generatieve AI stelt Qlik-gebruikers in staat om ongestructureerde data effectiever te verwerken en te analyseren, waardoor ze waardevolle inzichten kunnen ontsluiten die voorheen verborgen bleven.

Directe en betrouwbare antwoorden

Kyndi’s Generative AI Answer Engine levert directe en betrouwbare antwoorden op complexe zakelijke vragen. Dit bespaart gebruikers tijd en moeite omdat ze niet meer door pagina’s van resultaten hoeven te bladeren om de benodigde informatie te vinden. Dit verbetert de efficiëntie en productiviteit van gebruikers die met Qlik werken.

AI-transparantie en verklaringsvermogen

Kyndi’s technologie biedt een hoog niveau van transparantie in AI-gedreven antwoorden. Gebruikers kunnen de oorsprong van de antwoorden traceren, wat vertrouwen en begrip in de resultaten bevordert. Dit is cruciaal voor bedrijven die afhankelijk zijn van nauwkeurige en betrouwbare data-analyse.

Snellere tijd naar productie

Met de integratie van Kyndi’s technologieën kan de tijd die nodig is om van data naar bruikbare inzichten te gaan aanzienlijk worden verkort. Dit komt doordat Kyndi’s platform het mogelijk maakt om snel kennisbases te bouwen en te cureren, waardoor interne teams veel tijd en middelen besparen.

Gebruik van generatieve AI voor uitgebreide antwoorden

Door de integratie van generative AI kunnen Qlik-gebruikers profiteren van uitgebreidere en contextueel rijkere antwoorden, wat leidt tot beter geïnformeerde beslissingen in een breed scala van zakelijke scenario’s.
Versterkte data governance en beveiliging: De combinatie van Qlik en Kyndi versterkt de governance- en beveiligingsnormen voor data binnen organisaties. Dit is essentieel voor bedrijven die met gevoelige of gereguleerde data werken.

Verbeterde klantondersteuning en dienstverlening

Voor bedrijven die Qlik gebruiken in klantgerichte rollen, zoals klantenservice of marktonderzoek, kan de integratie van Kyndi’s technologieën de tevredenheid van de klantenservice verbeteren en nauwkeurigere markttrends en -inzichten leveren.

Door de sterke punten van Qlik in gestructureerde data-analyse te combineren met Kyndi’s geavanceerde mogelijkheden in het verwerken van ongestructureerde data, wordt een krachtig platform gecreëerd dat organisaties in staat stelt om meer uit hun data te halen en betere, meer geïnformeerde beslissingen te nemen.

Recente berichten

Beveiligingslek Qlik Sense Enterprise on Windows

Beveiligingslek Qlik Sense Enterprise on Windows

Update 17 mei 2024

Er is een nieuw beveiligingslek ontdekt met als vulnerability “Privilege escalation for authenticated/anonymous user”. Het scoringssysteem CVSS V3.1 detecteert dit als high (CVSS:3.1/AV:N/AC:L/PR:L/UI:N/S:U/C:H/I:H/A:H 8.8 (High).

Check hier hoe je het kan oplossen.

Lees meer