Wanneer bedrijven groeien en digitalisering een steeds prominentere rol speelt, neemt de behoefte aan efficiënt, effectief en toegankelijk datamanagement toe. In de complexe wereld van data integratie en -analyse is het vinden van de juiste tools cruciaal om het potentieel van je data volledig te benutten. Een van die tools die de belofte van eenvoud in een complex landschap inlost, is TimeXtender. In deze blog duiken we dieper in hoe TimeXtender het proces van datawarehousing vereenvoudigt.

Wat is TimeXtender?

TimeXtender is een tool voor data-integratie dat organisaties helpt om snel en eenvoudig een modern datawarehouse en datalake te bouwen, zonder te programmeren. De kerngedachte achter TimeXtender is “automatisering”; het maakt gebruik van automatisering om datawarehousing-processen te versnellen en te vereenvoudigen.

Wat zijn de voordelen van TimeXtender?

Naast het feit dat je met TimeXtender sneller kunt ontwikkelen, heeft TimeXtender ook een groot voordeel op het gebied van traceerbaarheid van de data. Vaak is het namelijk zo dat de data eerst getransformeerd en gestructureerd moet worden voordat de data aangeboden wordt aan de eindgebruiker om te analyseren. Hierbij wordt het een-en-ander aangepast aan de data op basis van drag-en-drop functionaliteiten. Wil je achteraf hier wijzigingen op doorvoeren, of terug willen zien welke transformaties er zijn toegepast, dan helpt TimeXtender je hierbij door het tonen van een flowchart of het automatisch aanpassen van gerelateerde onderdelen.

De belangrijkste voordelen van TimeXtender voor Datawarehousing:

  • 250+ Connectoren: TimeXtender heeft 250+ Connectoren beschikbaar waarmee bijna elke bron ontsloten kan worden.
  • Snelheid: Met TimeXtender kunnen bedrijven hun data sneller dan ooit integreren. In plaats van maandenlange projecten, kun je binnen enkele weken of zelfs dagen een volledig functionerend datawarehouse opzetten.
  • Flexibiliteit: TimeXtender is agnostisch wat betreft databronnen en doelen. Of je nu data uit ERP-systemen, CRM-tools of sociale media haalt, TimeXtender kan het integreren.
  • Minimale codering: Het grootste voordeel voor veel bedrijven is dat er nauwelijks handmatige codering nodig is. Dit vermindert de afhankelijkheid van IT-specialisten, versnelt het proces en stelt gebruikers in staat om meer controle te hebben over hun data. Dit wordt bereikt met een laagdrempelige drag and drop functionaliteit.
  • Kostenbesparing: Geautomatiseerde processen betekenen minder handmatig werk en dus lagere arbeidskosten. Bovendien kunnen fouten die dure correcties vereisen, worden geminimaliseerd.

Hoe werkt TimeXtender?

Zoals hieronder in de afbeelding weergegeven, wordt er eerst een connectie gemaakt met één of meerdere bronnen. Vervolgens wordt de data opgeslagen (Ingest) in een centrale omgeving. Hierna wordt de data geprepareerd (Prepare) om vervolgens de gestructureerde data beschikbaar te stellen aan de eindgebruikers (Deliver). Uiteindelijk kan de data gevisualiseerd worden in een tool zoals Qlik, PowerBI of Tableau. In principe volgt TimeXtender met deze stappen het ETL-principe.

Hoe TimeXtender de complexiteit aanpakt

Datawarehousing kan overweldigend zijn, vooral met de verscheidenheid aan databronnen, de noodzaak van datatransformatie en de uitdagingen van datakwaliteit. TimeXtender pakt deze uitdagingen aan door:

  • Automatische data lineage: Dit zorgt voor transparantie in de gegevensstroom, zodat je altijd kunt traceren waar je gegevens vandaan komen en hoe ze worden getransformeerd.
  • Governance & Compliance: TimeXtender biedt tools voor data governance, waardoor je verzekerd bent van naleving van diverse regelgeving, zoals GDPR. Met één druk op de knop wordt de benodigde documentatie automatisch gegenereerd, van het complete data warehouse.
  • Data kwaliteit: Met behulp van TimeXtender creëer je een centrale definitie van de business rules en KPI’s in één centraal datamodel. Dit voorkomt conflicterende rapporten.

Conclusie

In een wereld waar data de drijvende kracht is achter innovatie en besluitvorming, is het cruciaal dat bedrijven de tools hebben die ze nodig hebben om hun gegevens efficiënt te beheren. TimeXtender biedt een oplossing die zowel krachtig als gebruiksvriendelijk is, waardoor bedrijven van alle groottes kunnen profiteren van de voordelen van een modern datawarehouse zonder de traditionele complexiteit.

Als jouw organisatie op zoek is naar manieren om het datawarehousing-proces te optimaliseren, kan TimeXtender de juiste keuze voor je zijn. Neem vandaag nog contact op met ons team om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen bij uw data-journey!

TimeXtender Test Tour

Wil je meer weten over TimeXtender en wat deze tool voor jouw organisatie kan betekenen, meld je dan aan voor de TimeXtender Test Tour op 24 november in Utrecht.

Recente berichten

Beveiligingslek Qlik Sense Enterprise on Windows

Beveiligingslek Qlik Sense Enterprise on Windows

Update 17 mei 2024

Er is een nieuw beveiligingslek ontdekt met als vulnerability “Privilege escalation for authenticated/anonymous user”. Het scoringssysteem CVSS V3.1 detecteert dit als high (CVSS:3.1/AV:N/AC:L/PR:L/UI:N/S:U/C:H/I:H/A:H 8.8 (High).

Check hier hoe je het kan oplossen.

Lees meer