Haal de bezem door je Data & Analytics kast

Het is lente! Tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Maar terwijl je je huis onder handen neemt, waarom niet hetzelfde doen met je Data & Analytics kast? Net als een rommelige zolder vol met dingen die je niet meer gebruikt, kunnen oude, ongeorganiseerde gegevens je bedrijf vertragen en je besluitvormingsprocessen vertroebelen. Hoog tijd om de bezem door je Data & Analytics te halen. Hier is hoe.

Begin met sorteren

Begin met een grondige audit van je huidige data. Welke datasets worden regelmatig gebruikt? Welke zijn verouderd of irrelevant geworden? Net als bij het opruimen van je kledingkast, als je het in de afgelopen 12 maanden niet hebt gebruikt, is de kans groot dat je het niet meer nodig hebt. Verwijder overbodige data veilig om je systemen te verlichten en ruimte te maken voor frisse, relevante inzichten.

Stof af en organiseer

Data die rommelig en ongeorganiseerd is, kan net zo erg zijn als geen data. Investeer tijd in het schoonmaken en structureren van je overgebleven datasets. Zorg ervoor dat je data goed is getagd en gecategoriseerd, zodat iedereen in je team deze gemakkelijk kan vinden en gebruiken. Het implementeren van een goed datamanagementsysteem kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

Vernieuw je tools en processen

Technologie evolueert voortdurend, en wat een jaar geleden cutting-edge was, kan nu al verouderd zijn. Evalueer de tools en software die je gebruikt voor data-analyse en -beheer. Zijn er nieuwere, efficiëntere tools beschikbaar die je processen kunnen stroomlijnen? Dit is ook een goed moment om je analytics-processen te herzien en te optimaliseren, zodat je team sneller en nauwkeuriger inzichten kan genereren.

Train je team

Een opgeruimde data & analytics kast is pas echt waardevol als je team weet hoe deze te gebruiken. Zorg ervoor dat je medewerkers getraind zijn in de nieuwste data-analysetechnieken en -tools. Dit kan variëren van basis datavaardigheden tot geavanceerde analytics en machine learning, afhankelijk van de behoeften van je bedrijf.

Implementeer duurzame gewoonten

Tot slot, net zoals bij elke voorjaarsschoonmaak, is het doel niet alleen om schoon te maken, maar ook om dingen netjes te houden. Implementeer beleid en procedures om ervoor te zorgen dat je data schoon, georganiseerd en up-to-date blijft. Regelmatige audits, duidelijke richtlijnen voor datamanagement en voortdurende training kunnen allemaal helpen om je data & analytics kast het hele jaar door netjes te houden.

Het opschonen van je data & analytics is meer dan een eenmalige schoonmaak; het is een kans om je strategie te vernieuwen, je processen te stroomlijnen en een cultuur van continue verbetering te bevorderen. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf klaar is om de uitdagingen van het komende jaar aan te gaan met schone, efficiënte en effectieve data-analyse. Dus, waar wacht je nog op?

Speciale schoonmaak actie

Wil je weten op welke punten jouw Data & Anlaytics omgeving kan worden verbeterd, vraag dan de Data & Analytics Health Check aan. De Data & Analytics Health Check bieden wij tijdelijk aan voor slechts € 1.000,-! (normale tarief € 1.340,-)

De Data & Analytics Health Check is door 2Foqus ontwikkeld met als doel potentiële probleemgebieden te identificeren en hiervoor een verbeterplan aan te reiken. In dit verbeterplan beschrijven wij waar en hoe jouw organisatie continu kan verbeteren bij het implementeren en gebruiken van de Data & Analytics oplossingen. Wij kijken hierbij naar producten zoals Qlik (Qlikview, Qlik Sense en Qlik NPrinting), TimeXtender, Power BI, Power Apps en Microsoft Azure onderdelen.

Data & Analytics Health Check aanvragen

Vul het onderstaande aanvraagformulier in en wij nemen direct contact met je op.

Naam(Vereist)

Recente berichten

Beveiligingslek Qlik Sense Enterprise on Windows

Beveiligingslek Qlik Sense Enterprise on Windows

Beveiligingslek Qlik Sense Enterprise on Windows Update 17 mei 2024 Er is een nieuw beveiligingslek ontdekt met als vulnerability “Privilege escalation for authenticated/anonymous user”. Het scoringssysteem CVSS V3.1 detecteert dit als high...

Lees meer
Nieuw! De Academy terugkomdagen!

Nieuw! De Academy terugkomdagen!

Heb jij onlangs of alweer een tijd geleden een Qlik-training bij ons gevolgd? Dan is de Academy terugkomdag echt iets voor jou! Een van onze experts komt een dag lang bij jou op locatie en helpt jou met de trainingsonderdelen waar je moeite mee hebt of waar je nog geen gebruik van maakt. Overwin samen de problemen waar je tegenaan loopt en leer meer over het werken met Qlik zodat je nóg meer uit het platform kunt halen. Jouw persoonlijke en professionele behoeften staan centraal in deze op maat gemaakte sessie.

Lees meer